Ještě před vypuknutím pandemie totiž prodělala celkem dost těžkou chřipku. „Skončila jsem xkrát během krátké doby na pohotovosti, měla jsem vysoké horečky, velké bolesti na hrudi, silný kašel a nemohla jsem vůbec dýchat,“ popisuje moderátorka televize Nova v rozhovoru pro páteční Blesk tv MAGAZÍN.

Jen chřipka?

Naposledy byla na pohotovosti letos v únoru, přímo na Valentýna. Lékaři konstatovali, že to je »jen« chřipka. „Testy na koronavirus mi tehdy nikdo nedělal, to se ještě u nás žádný případ neobjevil. Až se situace uklidní, tak si nechám zjistit, zda už náhodou nemám v těle protilátky...“ přemítá Borhyová.

Strach o děti

O sebe během nejhorších chvil pandemie strach neměla. Víc na srdci jí leželi rodiče a děti – syn Lucas (10) a dcera Linda (5). O tom, že by Televizní noviny nevysílala nebo si vzala volno, prý ale ani na vteřinu neuvažovala. Jakmile vláda nařídila striktní opatření, omezila pohyb a lidem nasadila roušky, nasedla Lucie do auta a jela do práce. „Žádné volno jsem nechtěla. Kdyby o něj žádal každý, jak by to dopadlo? Kdo by pak vysílal?“ ohrazuje se rázně.

Problémy s rouškou

Vládní zařízení dodržovala beze zbytku, i když s jedním se zpočátku prala. „Rouška mi ze začátku vysílání zpráv občas padala, a tak jsem se bála, aby mi během mluvení nespadla. Ale tyto obavy jsem měla během prvních vysílání, potom jsem se naučila mluvit tak, že mi rouška držela lépe,“ popisuje úskalí Lucie. „Samozřejmě že roušky ve vysílání nebyly úplně příjemné, musíte v té chvíli víc artikulovat, mluvit zřetelněji. Myslím, že to bylo těžší pro diváky, kteří mají problémy se sluchem a odezírají ze rtů,“ zdůrazňuje Borhyová.

VIDEO: Lucie Borhyová: Na třetím dítěti momentálně nepracujeme...

Video
Video se připravuje ...

Lucie Borhyová: Na třetím dítěti momentálně nepracujeme... David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
47 fotografií