Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Obětavá sestra (†84) zemřela po 40 letech ve službě: Zabil ji koronavirus!

Autor: shp - 
21. dubna 2020
22:01

Všichni ji zbožňovali a ona by se nejenom pro své bližní rozkrájela. V britském zdravotnictví pracovala pomocná zdravotní sestra a milovaná prababička Margaret Tapleyová (†84) dlouhých 40 let. Do poslední chvíle sloužila noční šichty, než ji zastihla smrt. Zabil ji koronavirus, který decimuje Velkou Británii a v zemi si jeho pandemie vyžádala už přes 17 tisíc mrtvých.

„Byla to legenda oddělení,“ říkali o ní kolegové podle Daily Mailu. V Komunitní nemocnici Witney v anglickém Oxfordshiru pracovala na nočních směnách celých 40 let. Podle rodiny Tapleyové trpěla Margaret symptomy koronaviru už tři dny předtím, než byla přijata do nemocnice Great Western, kde zemřela. Podle vnuka Toma Wooda, který je zdravotním bratrem, se stala jeho inspirací.

Hrdá zdravotní sestra

„Svoji práci brala hrdě, ale byla přitom tak skromná. Reprezentovala ducha zdravotních sester. Měl jsem potíže i s jednou nebo dvěma nočními šichtami. Její rutinou byly tři týdně,“ prohlásil. „Byla těžce pracující, starostlivá a dokonalá žena. Oddala svůj život ostatním a pracovala na nočních směnách i ve vysokém věku,“ řekla pravnučka Hannah Tapleyová.

Britský web informoval o tom, že jen za poslední den zemřelo hned několik vážených zdravotníků. Mezi nimi byla další veteránka britského zdravotnictví – někdejší sestra, která se stala koordinátorkou péče, Sophie Faganová (†78). Ta se starala o druhé dokonce celých 50 let. I ona byla nesmírně váženou a oblíbenou osobou.

Smutné smrti zdravotníků

„Sophie chtěla pomáhat a její vášní byla péče o starší,“ řekl šéfka nemocnice Tracey Fletcherová. Koronavirus si vyžádal životy dalších zdravotníků. Zdravotní bratr Michael Allieu (†53) je druhým pracovníkem z Homertonu, který koronaviru podlehl. Nemoc zabila i zdravotního bratra Patricka McManuse z Staffordské oblastní nemocnice. Koronavirus stál život i zdravotníky Joannu Klenczonovou, Viveka Sharmu, Chrissy Emersonovou a mnoho dalších.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa