Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Těhotná zdravotní sestra musí dál chodit do práce: Stará se o pacienty s koronavirem

Autor: ran - 
30. dubna 2020
14:06

Taylor Poynterová (27) si takhle čekání na své první děťátko určitě nepředstavovala. Je osmý měsíc těhotná, ale nemůže odejít na mateřskou. Tak aspoň na sociálních sítích každý týden uveřejňuje novou fotku rostoucího břicha, zatímco dál chodí na směny do nemocnice!

Taylor žije ve šťastném svazku s manželem Genem v Joliet v americkém státě Illinois, kde pracuje jako asistentka lékaře v místní nemocnici. Její instagram se plní snímky v „plné polní“, tedy v ochranném oděvu, roušce a s rukavicemi a obličejovým štítem. Těhotenské břicho na fotkách ze zavirovaného pracovního prostředí tak působí značně nepatřičně. Ale okolnosti k tomu Taylor přinutily.

Jak píše Daily Mail, není zdaleka jedinou těhotnou, která dál dochází do zaměstnání. „Pro některé z nás je jejich práce jediným zdrojem příjmů. Leckdy nemáme nárok na podporu v těhotenství,“ píše Taylor. „Určitě bych to nedělala, kdybych nemusela. Nevybrala jsem si to. Nechci pracovat ve svém stavu s těmito pacienty, ani ohrozit dítě. Alespoň se chráním, co nejlépe to jde.“ 

Nastávající maminka reaguje i na oslavování zdravotního personálu veřejností. „Rozhodně nechodíme do práce a neříkáme si, pane jo, já jsem teda hrdina! Bojíme se neznáma.“ Fotky zveřejňuje, aby své první těhotenství v těchto neobvyklých a pro ni nečekaných kulisách zdokumentovala.

Taylor hodně komunikuje s lidmi, kteří jí nechávají pod obrázky komentáře, a snaží se vysvětlit možná pro někoho nevysvětlitelné. Uvádí také, že fotky neumisťuje na sítě, aby se stavěla na odiv nebo dmula pýchou, ale jednoduše proto, že je to prakticky jediný způsob, jak může své těhotenství oslavit. Chce zachytit své prožitky a okamžiky, kdy uprostřed všeobjímající úzkostné atmosféry nosila pod srdcem své první dítě.  

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

LenkaRoz ( 30. dubna 2020 19:44 )

Její přítel by se měl stydět. Měl by makat a makat aby jeho přítelkyně mohla být doma.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa