Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Jak se zabavit v karanténě, vymysleli na Letné: Projekt nabízí návštěvu baru nebo prohlídku Louvru

Autor: veef - 
30. března 2020
21:12

„Všechno bude dobrý“ je projekt letenského architekta Olega Maslovkého. Tyto webové stránky slouží jako otevřená knihovna informací, které každý může využít pro svůj vlastní rozvoj v době koronavirové karantény. Na jednom místě lze najít až 150 online zdrojů, a to ze všech možných oblastí. Kromě virtuální prohlídky francouzského Louvru nebo lekcí hry na kytaru lze také zajít do online baru.

Oleg je povoláním architekt a na Letné vlastní firmu. Jeho vzdělávací projekt je určený především pro architekty, designéry nebo studenty architektury, kteří chtějí posunout své znalosti v oblasti 3D a architektonické vizualizace. „Pořádáme různé přednášky, školení a workshopy a samozřejmě, že aktuální situace s pandemií koronaviru dolehla i na nás. Většinu našich aktivit se nám podařilo přesunout do online prostředí,“ vysvětluje Oleg.

Knihovna odkazů

„Když jsme na tom pracovali, napadlo mě, že bych mohl udělat jednoduchý web, kde by byly pohromadě všechny možné aktivity, které lze v této nejisté době dělat na síti. Je to otevřená knihovna, takže kdokoli bude mít nějaký tip na zajímavý projekt nebo aktivitu, může nám ho poslat prostřednictvím formuláře,“ dodává.

Témat je tu na výběr opravdu hodně. Kromě známých e-learningových portálů, jako je Digitální garáž nebo Seduo, jsou tu stránky o programování nebo takzvaný trénink sluchu pro zvukaře a hudebníky. „Největší výhodu vidím v tom, že 95 % všech odkazů je zdarma. Většina webů je v češtině nebo angličtině,“ vysvětluje Oleg.

Online bary

Nejen vzděláním živ je člověk, a tak tu lze objevit i zajímavé odpočinkové aktivity. Milovníci hospod a barů jistě ocení návštěvu online baru. „Znáte to, máte chuť na drink, ale nechcete pít doma sami. Tohle je ideální řešení. Stačí zadat jméno a pak se rovnou přenesete do online baru. Díky kameře v počítači vidíte ostatní ‚hosty‘ a můžete se s nimi dát do řeči stejně, jako kdybyste tam byli osobně,“ popisuje Oleg vychytávku, kterou ocení nejeden Čech.

Kromě online barů nechybí virtuální prohlídka Louvrem, streamy z britského Národního divadla nebo český projekt Kulturaživě, v rámci kterého na stránkách internetové televize Mall.tv běží živá hudební i divadelní představení.

A co by to bylo za zábavu, kdybychom tu neměli Pornhub! Ten navíc nabízí prémiová videa zdarma, aby lidem zpříjemnili karanténu. A to už se vyplatí,“ uzavírá se smíchem Oleg.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa