Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Babiš v rukavicích přišel za rodinou. Monika dělala překvapení, Vivien skončila karanténa

Autor: Jakub Veinlich - 
29. března 2020
19:00

Dvoutýdenní preventivní karanténa skončila o víkendu dceři premiéra Andreje Babiše (ANO) Vivien. Do ní nastoupila po té, co se vrátila domů ze studií ve Španělsku. Právě tam je z evropských zemí situace hned po Itálii nejkritičtější. Premiér tak z preventivních důvodů nebydlí doma. V pátek si byl koupit zmrzlinu s kolegyní, za což čelil také kritice, v sobotu se pak zastavil za rodinou. Manželka šéfa vlády se Blesk Zprávám pochlubila dortem, který mu připravila.

Dva týdny dlouhá karanténa v rodině premiéra Andreje Babiše skončila. Preventivně v ní byla především jeho dcera Vivien, která se vrátila domů ze Španělska, kde studuje mezinárodní byznys a management. Premiér se ani po konci opatření domů ještě nestěhuje.

„Ano, Vivce skončila karanténa, ale domluvili jsme se s manželem, že ještě zůstane tam, kde je,“ reagovala na dotaz Blesk Zpráv manžela šéfa vlády Monika Babišová.

Peče celá země. Monika Babišová taky

I přesto prý ale Babiš v preventivní izolaci nestrádá. „Peču mu koláče, dělám oblíbený dort, vařím, peru a žehlím, takže mu nic nechybí,“ přiblížila život rodiny paní Monika.

Jakkoli se Babiš drží od rodiny v posledních dnech podle Moniky raději dál, v sobotu se všichni přeci jen potkali. „Včera nás Andrej přišel navštívit,“ zmínila Babišová a jako důkaz přiložila také fotografii svého manžela a šéfa hnutí ANO. Babiš se vyladil na návštěvu do černo-bíla. Bílé svítila rouška, rukavice a také triko pod mikinou s kapucí.

A domů se měl premiér na co těšit. Manželka Monika mu totiž připravila jeho oblíbenou svačinu. Za studena připravený piškotový dort se zakysanou smetanou. „Má ho nejradši,“ přiznala Babišová.

Loni v listopadu Babiš přiznal, že přibral 3,5 kila. Sladkost si premiér dopřál už v pátek. S šéfkou svého kabinetu Tünde Bartha vyrazil na zmrzlinu, kterou zvládl podle svých slov zkonzumovat i s rouškou.

Monika Babišová podle svých slov peče ráda a často. Na důkaz toho se pochlubila svými pečenými kousky, na kterých si doma s dětmi a manželem, když je doma, pochutnávají.

Přísněji už nebude

V pondělí se opět sejde vláda. Babiš by měl s ministry projednat další zákony, které mají lidem pomoct finančně ustát opatření kvůli koronaviru. Bezpečnostní opatření kvůli nákaze by se ale podle vicepremiéra Karla Havlíčka (za ANO) už zpřísňovat neměla.

„Už jsme v situaci, kdy jsme řekli, že musíme s restrikcemi brzdit. Vypadá to, že se nám tu první nejhorší vlnu podařilo podchytit,“ řekl Havlíček v neděli odpoledne v ČT.

Video  Zákaz akcí nad 30 lidí, omezení hospod a stopka pro cizince. V Česku je stav nouze 
Video se připravuje ...

„Teď už budeme spíš přicházet s dalšími prvky podpory. Zítra například navrhnu podporu pro dopravce,“ nastínil další záměr pomoci Havlíček, který je zároveň také ministrem dopravy a průmyslu a obchodu.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

heveros ( 30. března 2020 16:22 )

manunu:tak to nečti, co to tady skoušíš tady nejsi ve škole. Myslíš, že se leknem úči to ani náhodou. Ty rozumy si nech pro žáčky a ty vychovájej jak máš.

naidka ( 30. března 2020 13:08 )

Manunu: Sprostoty se Blesku nelíbí, ale jak kde. V diskuzích o prezidentovi frčí sprostoty jako by se nechumelilo a nikdo diskuze nezavře. Ta neobjektivita mi na Blesku vadí víc, než sprostoty.

spania ( 30. března 2020 12:46 )

Paní Monice to sluší i s rouškou a ten dort vypadá skvěle.Taky ho máme moc rádi a též jsme ho teď měli

lihocech ( 30. března 2020 12:11 )

Koho zajímá nějakej podřadnej estébák a nadprůměrnej gauner, a podprůměrná maloměstská rádoby sexbomba???

manunu ( 30. března 2020 11:16 )

naidka:Vidíte, že sprostoty se nelíbí ani Blesku, když zavírá diskuse. Zaráží mě, že vám přijde normální , když se někdo vyjadřuje hůř než dlaždič. Diskutovat se může i slušně, urážet a nadávat není žádné hrdinství. Někteří by potřebovali lekci slušného chování.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa