Chvíli před prvním koncertem turné Dlouhej únor dostali kluci z Mandrage zprávu od kolegy Vítka Starého, že chce turné zrušit. Samozřejmě nadšeni nebyli, ale fanoušky nechtěli zklamat, a tak se rozloučili alespoň koncertem ve Fóru Karlín za přítomnosti četných pěveckých hostů.

O problémech zpěváka nejprve nechtěli podrobně mluvit, ale jelikož se všude proslýchalo, že se jedná o jeho závislost na drogách, museli nyní vše uvést na pravou míru. „Myslím, že to nejsou zdaleka jen drogy. Drogy jsou důsledek, a ne příčina problémů. Víťovy trable sahají daleko hlouběji a není to tak jednoduché, jak se tvrdí,“ citoval pořad TopStar slova baskytaristy Michala Faitla (33). 

Hudebník tak má zřejmě nějaké démony, ale nic bližšího asi stejně kolegům neprozradil. V poslední době s nimi totiž vůbec nekomunikuje. „Víťa s námi nemluví, takže nevíme. Já jsem si to trochu vzal za své, že ho v tom nemůžu a hlavně nechci nechat. Teď byla spousta práce s koncertem a vlastně jsme na něj byli docela naštvaní. Ale já už nejsem. Teď už mám o něj jenom strach,“ uvedl pro TopStar Franta Bořík (30).

V současnosti si prý neumí představit, že by se kapela mohla ještě ve stejné sestavě vrátit a znovu vystupovat. „Nechci to zazdít tady takhle ze šatny. Ale teď v tuhle chvíli nevěřím tomu, že by se nás pět ještě někdy sešlo a hráli bychom dál jako Mandrage,“ říká Bořík s tím, že by rád Víťovi podal pomocnou ruku. A stejně tak i ostatní ze skupiny. 

„Nechceme chodit moc do detailů. Na druhou stranu to rozhodně není tak, že bychom ho v tom úplně nechali, dali si ruce za hlavu, čekali, že odjedeme turné a pak bude všechno super. Víťa na tom dělá už hrozně dlouho i s námi. Prostě to asi nestačí, nevím,“ dodal pro TopStar hudebník.

Fotogalerie
41 fotografií