Po turné nazvaném Dlouhej únor, které zahájí 1. února v pražském Foru Karlín, přeruší plzeňská skupina Mandrage svou činnost. Důvodem jsou osobní problémy frontmana Víta Starého. „Kapelní život zdravé životosprávě dvakrát neprospívá,“ píše se ve vyjádření Mandrage na jejich oficiálních facebookových stránkách. Ta tam jsou doby, kdy byl talentovaný zpěvák Víťa Starý mladíčkem, co svým sladkým kukučem lámal jedno dívčí srdéčko za druhým!

S „hlavní tváří“ hudební skupiny, která stojí za hity Šrouby a matice, Motýli nebo Ona se smála, to šlo bohužel za ta léta, co se Mandrage drží na špici popularity, z kopce. Z pohledného mladého muže se stala vyhublá troska s chabým chrupem – což bohužel všem dokázal na TV Prima během Českého mejdanu s Impulsem.

Šušká se, že propadl drogové závislosti. Už v minulosti přitom procházel náročným obdobím, v němž údajně měly hrát hlavní roli tvrdé drogy a s tím související podlomená psychika, o čemž se později vyzpívával v písničce Apolinář.

„Dám pět rad Víťovi Starýmu z Mandrage, jak vypadat dobře, když fetuješ. Nebo chceš přestat?!“ napsal provokativně na sociální sítě zpěvák Martin Kocián (43), jenž se ve smutném osudu viditelně poničeného Starého pravděpodobně našel. Někdejší hvězda Luneticu, tedy prvního chlapeckého „boybandu“ v Česku, má četné zkušenosti nejen s návykovými látkami (v souvislosti s ním se mluvilo nejčastěji o pervitinu), ale i s domácím násilím. Například v roce 2018 (což podle všeho nebylo poprvé) svou partnerku brutálně napadl a zlomil jí nos i žebra – a ona pak o několik měsíců později kývla na jeho žádost o ruku. Na svatbu pak ovšem nedošlo.  „Základem všeho je chuť změnit svůj život a disciplína. Kdo chce, může se z toho dostat a já tomu talentovanému klukovi fandím, kdykoliv se na mě může obrátit,“ bil se v prsa Kocián pro eXtra.cz a pak prozradil, že je důležité cvičit, chodit na konzultace k odborníkům, číst knihy, utéct do zahraničí nebo dělat striptýz.

„Každému, kdo má touhu to zkusit, bych to okamžitě rozmluvil. Je to zlo,“ shrnul Kocián svou minulost. Snad se i Víťa Starý chytne za nos a přestane si ničit zdraví... Nejenom kvůli svým fanouškům, ale především kvůli sobě.

VIDEO: Jak tančí Jiří Lábus? Herec se odvázal v novém klipu Mandrage!

Video
Video se připravuje ...

Jak tančí Jiří Lábus? Herec se odvázal v novém klipu Mandrage! Mandrage

Fotogalerie
47 fotografií