Na pohřbu se sešla řada osobností, které se s Táňou léta přátelily. Mnozí o její těžké nemoci věděli, ale přesto je smrt velmi zasáhla a na všech byl vidět smutek. S maminkou se do strašnického krematoria nepřišel rozloučit její jediný syn Kryštof, jehož otcem je hudební skladatel Petr Skoumal (†76). Kamarádka Fischerové Věra Roubalová ho ale zmínila ve vzpomínce.

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb herečky a aktivistky Táni Fischerové (†72)

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb herečky a aktivistky Táni Fischerové (†72) Aleš Brunclík

„Nejvíce jsem si jí vážila za její přístup k synovi. Snažila se ho mít co nejvíce u sebe. Nebylo to s ním vždy jednoduché. Říkala mi, že se od něj učí pokoře,“ svěřila v projevu Roubalová. „Jsem ráda, že se Táňa s Kryštofem mohla v hospicu v Čerčanech naposledy rozloučit,“ dodala. Herečka totiž poslední týdny žila v hospicu, kde se o ni do poslední chvíle starali.

Táňa o svém synovi promluvila v pořadu České televize 13. komnata. „Právě ten jeho vstup na svět, protože on se narodil v termínu, ale měl 1790 gramů, takže byl skutečně maličkej, to je vždycky problém. Takže porod sice proběhl bez komplikací, ale po porodu došlo ke krvácení do mozku, takže mi ho vzali a dali ho do inkubátoru.“ Těžké postižení se začalo projevovat v prvním roce života. Kryštof je upoutaný na invalidní vozík a bez pomoci se neobejde. „Už je velké štěstí, že nemá epileptické záchvaty. Tehdy nevěděl člověk dny ani hodiny. Kdy to s ním šlehne a bude potlučenej,“ vzpomínala herečka, jež se v péči o něj střídala s ústavem, kde dodnes žije.

VIDEO: Vlastimil Harapes: Co se mu nelíbilo na zesnulé Táně Fischerové (†72)?

Video
Video se připravuje ...

Vlastimil Harapes: Co se mu nelíbilo na zesnulé Táně Fischerové (†72)? Aleš Brunclík

VIDEO: Ondřej Kepka na pohřbu Fischerové (†72): Stydím se, nestihli jsme se rozloučit

Video
Video se připravuje ...

Ondřej Kepka na pohřbu Fischerové (†72): Stydím se, nestihli jsme se rozloučit Aleš Brunclík

VIDEO: Vladimír Franz na pohřbu Táni Fischerové (†72)

Video
Video se připravuje ...

Vladimír Franz 

Fotogalerie
40 fotografií