„Zemřela po velmi dlouhé a těžké nemoci 25. prosince 2019 odpoledne v hospicu v Černošicích. Táňo, nežila jsi nadarmo. Díky Tobě se nám v duši narodila nejen naděje, ale i další síla a motivace k prosazování všeho, na čem Ti záleželo. Děkujeme!,“ napsali v prohlášení ředitelka výboru Lucie Rybová a jeho místopředseda Ivan Štampach.

Přitom ještě 7. prosince, pouhé tři týdny před tragédií, byla Táňu navštívit moderátorka ČT Nora Fridrichová (42). „Přijela jsem si pro podpis do knihy. Byla strašně hodná jako vždy. Měla doma i syna Kryštofa,“ sdělila Nora na sociální síti.

Naposledy stála Táňa na jevišti Činoherního klubu, kde léta vystupovala, letos v květnu. Zazpívala si s kolegou Janem Vodňanským (78) písničku Pověz, miláčku při příležitosti 50. výročí pořadu S úsměvem idiota.

Fischerová tak sic poslední chvíle prožila v hospicu, ovšem poměrně nedávno se viděla se svým synem a mohli se tak spolu rozloučit. Kryštof, kterého měla se skladatelem Petrem Skoumalem (†76), přišel na svět s vážným fyzickým i mentálním postižením. Většinu života tak prožil v ústavu, jinak by Táňa možná náročnou péči o něj ani nezvládla.

Fotogalerie
31 fotografií