Nejvíce na věčně usměvavou kolegyni vzpomínají její kolegové i kolegyně z programové hlasatelny České, předtím Československé, televize. „Je to těžké, vzpomínat na někoho, s kým jsem prožila celý život,“ smutní ve vyjádření pro Blesk.cz Marie Retková. „Stáňa přišla do hlasatelny chvíli po mně, byly jsme stejně staré, dělilo nás od sebe jen 14 dní. Máme své životy úzce propletené, znám celou její rodinu, manžela Vláďu... Hned, jak jsem se to dozvěděla, jsem mu psala, že jsem v šoku a že kdyby něco potřeboval, jsem tu pro ně. Odpověděl mi, že jsou celá rodina úplně K.O.,“ říká Retková.

„Vždycky jsem se na ni těšila. Nikdy neměla problém vypomoci, když někdo z kolegů potřeboval, byla věčně milá a usměvavá. Moderovaly jsme spolu i na Frekvenci 1 pořad Dámský klub, potom i na ČRo 2,“ dodává Retková.

Jedním z jejích služebně nejstarších kolegů byl také Alexander Hemala. „Se Stáňou jsem prožil asi dvacet let života, na to se nedá zapomenout. Byla to jedna z nejmilejších kolegyň. Zpráva o její smrti je pro mě velice smutným překvapením,“ přiznal Hemala Blesku.

„Jsem v šoku, promiňte,“ reagovala podobně i bývalá hlasatelka Marie Tomsová.

Zpráva zasáhla i Petra Lesáka, dalšího někdejšího programového hlasatele ČT. „Stáňa pro mne vždycky byla a je "smíšek". Pořád v ní byl kus roztomilé holčičky, která, když jí něco připadá k smíchu, spontánně se rozesměje a není k zastavení. A třeba před mikrofonem nebo před kamerou v živém vysílání. I když její zvonivý a nakažlivý smích zní v mých uších, do smíchu mi teď rozhodně není,“ ozval se Lesák. 

Smutnou zprávu nemohla zpracovat ani Saskia Burešová. „Já jsem z toho úplně v šoku, ještě to není tak dávno, co jsme spolu mluvily, a teď o ní mluvím v minulém čase. Byla vzdělaná, měla široký rozhled, byla velice vstřícná, nikoho neobtěžovala svými bolestmi, jako člověk naprosto úžasná, a proto mě to tak vzalo. Já jsem na ni dneska ráno intenzivně myslela, za pár dní spolu točíme, tak se na ni musím zeptat, a pak přišla taková rána.“

Coby moderátor se s ní rád setkával třeba i Honza Musil. „Tak to vážně NE! Ten úsměv byl Stáni vlastní! Zemřela Stanislava Lekešová, hlasatelská hvězda. R.I.P.,“ truchlí na svém facebooku moderátor.

„Kdysi dávno jsme spolu vyhráli konkurz na programového hlasatele České televize. Byla moc milá a fajn, je mi to líto,“ řekl Blesku Karel Voříšek. Pláče i moderátorka Pošty pro tebe Ester Janečková. „Je mi to strašně líto, vůbec to nemůžu pobrat. Vůbec jsem to netušila, jsem z toho zaražená. Mám k ní obrovský obdiv, že se rozhodla to zvládnout sama jen s rodinou, bylo to její přání. Naposledy jsem ji viděla v říjnu a říkala jsem jí, jak jí to sluší a jestli už to s tou dietou nepřehání, tohle si člověk uvědomí až zpětně…“

Za Sama doma se na sociální síti vyjádřil režisér Vojtěch Nouzák. „Je mi to opravdu moc líto, Stáňo, budeš v Sama doma chybět... R.I.P.,“ napsal.

Truchlí i modelka a moderátorka Iva Kubelková. „Sbohem, Stáňo. Jednou se spolu určitě zase zasmějem,“ napsala na sociální síti.

VIDEO: Stanislava Lekešová: Cukroví je moje noční můra!

Video
Video se připravuje ...

Stanislava Lekešová: Cukroví je moje noční můra! Tereza Kovářová

Fotogalerie
19 fotografií