Jelikož se jezdit autem bála, nikdy prý nespala a dávala pozor. „Viděla jsem, že míříme ke svodidlům. Ale bylo už pozdě, přestože jsem manžela probudila, už se to nedalo zvládnout. Přepadli jsme přes svodidla a skončili na střeše,“ viděla ten okamžik před očima ještě před lety. „Vzadu seděla dcera, která chodila v té době do druhé třídy. Proto to byl taky tak strašný pocit. Mně se tedy, jak jsem říkala, nestalo jako zázrakem nic, ale dcera měla zlomenou nohu a manžel byl v bezvědomí. Chvíli jsem si dokonce myslela, že nežije. To byly strašné chvíle,“ řekla Aha! Lekešová.  

Pomoc přišla naštěstí hodně záhy. Manžel se za tu chvilku probral z bezvědomí. „Pamatuji si, že jsem chtěla ještě rychle zavolat synovi, který s námi nebyl, a nemohla jsem s telefonem vůbec zacházet. Pak jsem si až s odstupem času říkala, že bylo štěstí, že se mi to nepovedlo, protože by se strašně vylekal,“ přiznávala s odstupem hlasatelka.  

Její manžel měl propíchnutou plíci, ale do nemocnice odvezli všechny tři. Pobyli si tam týden. „Ale mě tam nechali z psychologických i praktických důvodů. Proto, abych se na pokoji i postarala o rodinu a podpořila je, protože mám být v takové situaci s nimi. Pojišťovna neustále telefonovala, proč tam ještě jsem, ale oni to brali jako samozřejmost. Byla to přitom venkovská nemocnice, ale chovali se k nám neuvěřitelně krásně,“ uzavřela Lekešová s tím, že od té doby mívala v autě ještě větší strach, a to i jako spolujezdec, a za volantem bývala přeopatrná.  

Fotogalerie
17 fotografií