Oblíbená herečka Dagmar Havlová, která se proslavila už jako teenagerka s širokým úsměvem na rtech a ještě pod svým rodným příjmením Veškrnová, prožila bezesporu pestrý život poznamenaný celou řadu osobních vítězství i proher, krásných vzpomínek i okamžiků, na které se těžko vzpomíná… a to i s odstupem času.

„Radostně vzpomínám na 4. leden před 23 lety, kdy jsme si řekli ‚ano‘ s Vaškem, mým partnerem, manželem, přítelem, oporou, životním spojencem a spřízněnou duší. Před 8 lety jsem jej přesně v tento den odevzdala zemi do hrobu na Vinohradech,“ zavzpomínala Havlová na sociální síti a přidala archivní momentku se svým mužem Václavem Havlem (†75), někdejším prezidentem České republiky.

Po boku svého muže pak strávila dlouhých 15 let spokojeného manželství, které ale ke konci poněkud ztěžklo pod náporem Havlovy nemoci. Dagmar byla svému choti oporou nejenom psychickou, ale i fyzickou: Na což nakonec doplatila zdravím i ona samotná. „Zranění kolene jsem si zapříčinila, když jsem nosila nemocného manžela do schodů,“ prozradila před časem bývalá první dáma.

Radost a smutek v souvislosti s mužem, jenž v životě prosazoval „pravdu a lásku“, ovšem není tím jediným, co se v jejím životě váže k počátku ledna. „A je tomu právě 6 let, kdy jsem stejně tak uložila svou maminku v Brně. Vzpomínám, zapaluji svíčky a děkuji všem, kteří stojí při mně,“ dodala Havlová, mnohokrát oceňovaná umělkyně, a připojila snímek, na kterém je vidět celá generace žen z rodu Veškrnových: Hereččina maminka, hereččina dcera a dvě roztomilé vnučky.

Kromě toho se nyní Havlová potýká i s další velkou ztrátou: Během vánočních svátků odešla do hereckého nebe její blízká přítelkyně Táňa Fischerová, která podlehla těžké nemoci, rakovině. Ta Havlové dokonce i svědčila na svatbě s Václavem Havlem. „Táňa byla jako anděl šustící křídly pro každého, kdo potřeboval pomoc. Leť, Taňuldo, nahoře Tě asi potřebují. Nikdy nezapomenu,“ lkala herečka na facebooku.

VIDEO: Dagmar Havlová čte 17. listopadu 2019 novoroční projev svého muže z roku 1990.

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová čte 17. listopadu 2019 novoroční projev svého muže z roku 1990. David Zima

Fotogalerie
47 fotografií