Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pašeračce Tereze zkrachoval plán na osvobození! Zapojila do něj všechny křesťanské spoluvězenkyně

Autor: rc - 
8. října 2019
05:01

Blížil se den D! Už v pondělí se měla Tereza Hlůšková objevit u odvolacího soudu. Třiadvacetiletá Češka, která je už víc jak rok a půl zavřená v pákistánském vězení, se k tomu datu upnula. Moc dobře si uvědomuje, že odvolací soud je její poslední naděje. Těsně před začátkem jednání však přišel šok - odročeno na neurčito! Zdrcená Tereza se čím dál tím víc upíná k Bohu a prosí ho o pomoc s návratem domů.

Tereza byla loni 10. ledna zadržena na letišti v Láhauru celníky, kteří v jejím kufru našli heroin. „Bylo to téměř devět kilogramů heroinu, všechno spálili,“ uvedl pákistánský novinář Alí Aršád.

Mladá Češka měla v úmyslu letět z Pákistánu do Spojených arabských emirátů a posléze do Irska. Nakonec však skončila v pákistánském vězení, kde čekala přes rok na rozsudek. Nakonec jí soud vyměřil osm let a osm měsíců za mřížemi. S rozhodnutím soudu se však Češka nehodlala jen tak smířit a podala odvolání. Tereza tvrdí, že je nevinná, a chce, aby soud rozsudek anuloval.

Odvolací soud byl nejprve naplánován na září tohoto roku, ovšem nakonec byl termín posunut na říjen. „Když advokát Tereze oznámil, že si bude muset na začátek odvolacího soudu počkat až do října, rozplakala se. Vězeňkyně, se kterou sdílí celu, se ji snažila utěšit, ale bylo to zbytečné. Tereza byla frustrovaná a ten den si ani nedala večeři,“ popsal Aršad.

Rozhodnutí o dalším odročení soudního jednání pro ni bylo opět zdrcující ranou. Ještě v neděli věřila, že se konečne rozhodne v její prospěch a bude se moct vrátit domů. V čase, kdy probíhá v kostelech nedělní mše, vykonala i ona modlitbu. „Tereza uspořádala zvláštní modlitbu, která se konala v neděli, a pozvala křesťanské ženy, aby se s ní pomodlily za její propuštění. O modlitbu v její prospěch požádala i své muslimské spoluvězeňkyně,“ uvedl Aršád. Ani to jí však nebylo nic platné. 

inocenta ( 15. října 2019 19:05 )

Někdo je vinný ale bude stále tvrdit, že vinen není, a snad tomu sám i časem uvěří. /paranoia/ A jsou ale i nevinní, kteří musí snášet útoky
a ponížení a svého práva se pře svou velkou snahu nedomohou . Ale NIKDY TO NENÍ JEN TVOJE PRÁVO, ALE JDE VŽDY O PRÁVO VŠEOBECNĚ.

sugarbitter ( 15. října 2019 15:38 )

Všude na světě existují u soudů různé "nespravedlnosti a někdy i úmyslné průtahy či podrazy vlastních advokátů. A děje se to i slušným lidem.

salto ( 8. října 2019 19:11 )

Taky, že jí doma říkali, aby byla do Večerníku doma

salto ( 8. října 2019 19:08 )

goralamir55: Je jenom otázka času, kdy se v Německu, začnou cpát tlustý do tenkejch. Ale taky může být pozdě.

marlen52 ( 8. října 2019 15:39 )

kdy už ten slepičí mozeček pochopí, že něco udělala a že za to má trest.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání