Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pár obžalovaný z brutální vraždy manželů na Písecku: Ona si vezme, co chce, on ji brání!

Autor: ČTK, SKS - 
30. července 2019
14:10

Slovenka Michaela K. stanula v úterý spolu s Jánem M. před českobudějovickým soudem kvůli dvojnásobné vraždě manželského páru z Písecka. Podle policie společně ubodali manželský pár. Ten se při tom k ženě choval, jak by byla jejich dcera. To ale ještě bezpochyby netušili, že Michaela K. má podle znalců potřebu si vždy opatřit, co chce, a činí tak bez ohledu na použité prostředky.

V úterý pokračovalo trestní stíhání Michaely s Jánem, kteří podle obžaloby v lednu 2018 zavraždili manželský pár na Písecku. Jejich motivem byla prý loupež. Hrozí jim za to až výjimečný trest. Soud měl na programu analýzy znalce v oblasti psychologie Václava Šnorka. 

„Vadí jí, že některé věci nemá, a chce je mít. Může se je snažit získat jakkoliv," řekl Šnorek k Michaele K. Podle něj navíc mezi párem fungoval asymetrický vztah. „Ján M. měl snahu chránit Michaelu K., to ona ne. I k jeho osobě se vyjádřila poměrně negativně," uvedl znalec.

Oba obžalovaní, kteří pocházejí ze Slovenska, odmítli před soudem vypovídat. Partneři ukradli zavražděným 400 tisíc korun, následně uprchli do Rumunska, kde je zadržela policie a předala zpět do České republiky.

Devětadvacetiletá Michaela K. a o pět let starší Ján M. loni v lednu navštívili manželský pár v jejich mobilním domě na Písecku údajně kvůli obchodu. „Jednalo se o záminku na spolupráci ohledně prodeje elektrospotřebičů," řekl státní zástupce Petr Cigánek.

Michaela K. manžele znala, jelikož u nich v minulosti pracovala, proto se vracela do známého prostředí. Podle svědků, kteří dříve u soudu vypovídali, brali manželé Michaelu jako dceru. Lednová návštěva se podle obžaloby změnila v roztržku. Slováci napadli manžele nožem a několikrát je bodli do krku, týla nebo hrudníku.

Ján M. postupně výpověď měnil. V jedné verzi například tvrdil, že s ním a Michaelou byli v mobilním domě ještě další dva muži, kteří chtěli manžele okrást. Podle této verze si obžalovaný nepamatuje, kdo vlastně v hádce útočil.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání