Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Zabil mladíka (†21) a zneužil holčičku (7): Jaromír Šmídek dostal 28 let

Jaromír Šmídek si odsedí 28 let za vraždu 21letého muže a zneužití dítěte
Jaromír Šmídek si odsedí 28 let za vraždu 21letého muže a zneužití dítěte  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK - 
16. dubna 2019
16:30

Jaromír Šmídek si odpyká 28 let vězení za trýznivou vraždu svého známého a také za zneužití dítěte. Výjimečný trest mu v úterý potvrdil pražský vrchní soud. Muž loni hodil omámeného mladíka do odpadní jímky, kde ho nechal utopit. Chtěl na něj svést zneužívání nezletilé dcery své bývalé družky, kterého se dopustil sám. Rozhodnutí je pravomocné, Šmídek vinu popíral.

„Ten zločin vraždy byl jednak chladnokrevně naplánován, jednak chladnokrevně proveden," konstatoval předseda odvolacího senátu Michal Hodoušek. „Existují takové důkazy, které lze těžko vyvracet, a pan obžalovaný si je přesto tak jist sám sebou, že se nedozná, a navíc si vymýšlí pokaždé úplně jiné důvody a skutečnosti. Je evidentní, že trestné činnosti absolutně nelituje," doplnil soudce a poukázal také na to, že Šmídek se původně k vhození oběti do jímky přiznal.

Mladíka, kterého zavraždil, znal Šmídek delší dobu. Se svou přítelkyní a jejími dětmi žil v jeho domě. Podle soudů Šmídek špatně nesl ukončení vztahu s družkou, která navíc navazovala stále bližší vztah s jeho pozdější obětí. Družka se s Šmídkem rozešla poté, co se jí sedmiletá dcera svěřila s tím, že ji muž zneužil.

V noci 22. ledna 2018 naložil Šmídek v Luštěnicích na Mladoboleslavsku omámeného jedenadvacetiletého muže do svého auta a odjel s ním k domu na odlehlém místě na okraji Karlových Varů. Tam ho hodil do plné dvoumetrové jímky, kterou přikryl padesátikilogramovým poklopem. Mladík se v odpadu utopil.

Šmídek pak poslal z mladíkova mobilu a jeho jménem textovou zprávu své bývalé přítelkyni. Tvrdil v ní, že mladík zneužil její dceru a že odjíždí do zahraničí. Tato SMS zpráva se stala významným důkazem, protože byla odeslána v době, kdy už oběť u telefonu být nemohla.

Navíc popisuje fakta, jež znalo jen velmi málo lidí. Ženě se zpráva zdála podezřelá a případem nezvěstného mladíka se začala brzo zabývat policie. Tělo nalezla o několik dní později.

Sedmačtyřicetiletý pachatel původně uváděl, že mladíka daný večer vůbec neviděl. Při nakládání vrávorající oběti do auta jej však zachytila kamera. Po zjištění, že existuje kamerový záznam, proto začal tvrdit, že mladíka odvezl do Karlových Varů.

U zneužité dívky se rozvinula posttraumatická stresová porucha, která podle znalců pramení nejen ze sexuálního obtěžování, ale také z toho, že děvčátko si vyčítá mladíkovu smrt.

jasnovidec01 ( 16. dubna 2019 19:40 )

tak je mu 47+ 28 let tak to má nějakejch 75 let a to v krimu nedožije ,je to vlastně doživotí ...

marianskelazne ( 16. dubna 2019 18:39 )

tohle ze je vyjimecny trest??? no to snad neeeee!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání