Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Násilník se přiznal po 30 letech k vraždě těhotné! 2 týdny poté zemřel

Vrah zemřel ve vězení. K činu se přiznal a označil spolupachatelku.
Vrah zemřel ve vězení. K činu se přiznal a označil spolupachatelku.  (Autor: St. Joseph County Jail)
Autor: ital - 
26. března 2019
12:23

Spravedlnosti už se nedočká rodina 28leté Miriam Riceové, která byla před 30 lety brutálně zavražděna na procházce se psem. Sedmaosmdesátiletý George Kearney, který se letos k její vraždě přiznal, totiž ve vězení při čekání na rozsudek zemřel. Podle úřadů byl smrtelně nemocný a s vězeňským lékařským personálem podepsal dohodu, že mu nebudou poskytnuta žádná záchranná opatření v případě, že přestane dýchat. Jeho údajná spolupachatelka Barbara Brewsterová (56) stane před soudem v červnu.

Miriam Riceová (†28) se ztratila 24. června 1988 při procházce se psem ve městě South Bend v Indianě. O čtyři dny později byla mladá maminka, která měla tříletého syna a byla ve čtvrtém měsíci těhotenství, nalezena s rozdrcenou lebkou.

George Kearney se v osudný den v uvedené oblasti rovněž pohyboval. Vyšetřovatelům přiznal,  že tu kempoval s Brewsterovou a jejími třemi dětmi (v té době 2, 6, 7). Pověděl, že si všimli ženy, která okolo nich probíhala. Najednou Brewsterová podle něj vytáhla něco z batohu a rozběhla se za ní. Krátce poté, co zmizela z dohledu, zaslechl křik, načež se Barbara vrátila zpět do tábora s rukama od krve.

Podle amerického zpravodajského webu Vice však děti Brewsterové vypověděly jinou verzi. Nejstarší dcera Paula Brooksová (37) sdělila, že její šestiletý bratr Robert South, jejich matka Barbara a Kearney odešli pro jídlo a ji zanechali v kempu společně s nejmladším dvouletým bratrem. Po několika hodinách prý uslyšela děsivý křik a ženu, která prosila o život. Později se její matka, bratr a Kearney vrátili do tábora potřísnění krví. Robert prý pouze řekl, že se stalo něco špatného.

Podle soudních dokumentů Robert South (35) později pověděl vyšetřovatelům, že se Kearney pokusil Riceovou unést. Ta se bránila, tak jí udeřil hlavou o jejich vůz. Pak ji naložil dovnitř. Poté vykřikl na Barbaru, aby ji zabila. Chlapcova matka začala ženu tlouci různými předměty. Robert se přiznal policii, že o tom nikomu nikdy nepověděl, protože mu po léta Kearney vyhrožoval smrtí. Motiv tohoto hrůzného činu zůstává dosud nejasný.

George Kearney (†78) se 11. března 2019 k činu přiznal a o dva týdny později zemřel ve vězení St. Joseph County v americkém státě Indiana, kde si odpykával jiný trest. Kearney byl prý smrtelně nemocný a ve vězení podepsal příkaz, že mu zdravotnický personál neposkytne žádnou pomoc v případě, že přestane dýchat. V sobotu v noci jej našli bezvládného a v neděli v brzkých ranních hodinách byl prohlášen za mrtvého.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání