Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Babiš s dcerou Vivien usedli na recepci u Zemana. Ten se přeřekl, zaryl si a zapálil

Aktualizováno -
11. července 2019
14:12
Autor: simao - 
11. července 2019
13:40

Andrej Babiš (ANO) a Miloš Zeman před sebou mají důležitou schůzku na Pražském hradě, která by měla pomoci vyřešit vládní krizi. Předtím se ale potkali na francouzské ambasádě, kam premiér vyvedl i svou dceru Vivien. Zeman si ve svém projevu na recepci neopomněl rýpnout do stranických funkcionářů, kteří „ničemu nerozumí“, a přesto se stávají velvyslanci nebo ministry. A neopomněl ani obligátní cigaretu.

Premiér Babiš se ve čtvrtek v 17:00 chystá za prezidentem Zemanem kvůli situaci na ministerstvu kultury. Zeman nadále odmítá vyhovět požadavku na odvolání Antonína Staňka a jmenování Michala Šmardy (ČSSD).

Než na důležitou schůzku dojde, čekal oba politiky jiný program - recepce na francouzské ambasádě. Babiše na ni doprovodila dcera Vivien.

Andrej Babiš s dcerou Vivien při recepci na francouzské ambasádě Andrej Babiš s dcerou Vivien při recepci na francouzské ambasádě | Foto Blesk - Jakub Poláček

S prezidentem Zemanem si Babiš stihl podat ruku, kromě dcery ho při tom doprovodili i členové jeho vládního kabinetu - vicepremiér Karel Havlíček či ministryně Marie Benešová.

Zeman si během svého projevu pochvaloval spolupráci s vládou - to když prozradil, že jmenoval velvyslancem v Paříži Michela Fleischmanna.

„Není politický trafikant,“ řekl o něm Zeman. „Je to člověk, který je v dobrém slova smyslu frankofilní a nedávno obdržel od prezidenta Macrona Řád české legie (pozn. prezident se přeřekl, mluvil o Řádu čestné legie, nejvyšším francouzském vyznamenání),“ pokračoval prezident.

„Zažíváme ovšem občas i velvyslance, kteří neovládají jazyk země, kam přicházejí, neznají tamní reálie a nemají tam vybudované žádné kontakty. Michel Fleischmann je určitě přesným opakem tohoto typu, chcete-li kariérních, nebo chcete-li politických velvyslanců. To je také důvodem, proč nejsem příliš nakloněn, aby se straničtí funkcionáři stávali tu ministry, tu velvyslanci, tu něčím jiným, což spojuje jenom to, že ničemu z toho nerozumí,“ podotkl prezident.

Andrej Babiš s dcerou Vivien při recepci na francouzské ambasádě usedli ke slavnostní tabuli i s prezidentem Zemanem Andrej Babiš s dcerou Vivien při recepci na francouzské ambasádě usedli ke slavnostní tabuli i s prezidentem Zemanem | Foto Blesk - Jakub Poláček

Zeman a Babiš s dcerou Vivien po boku poseděli také u společné slavnostní tabule, kde si prezident neopomněl zapálit oblíbenou cigaretu.

Mezi hosty na recepci se mihl i náměstek na resortu spravedlnosti a bývalý člen ČSSD Jeroným Tejc a nebo také čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg, který se zotavuje z březnové operace a přišel o holi.

Karel Schwarzenberg na francouzské ambasádě (11.7.2019) Karel Schwarzenberg na francouzské ambasádě (11.7.2019) | Foto Blesk - Jakub Poláček

kamcerka ( 12. července 2019 13:03 )

Víte, prosím, někdo, proč se Maláčové říká Venezuela?

oldedek ( 12. července 2019 11:24 )

Dnes provede mistr Zeman a to na přímo na Hradním jevišti akt "usmiřování"…

Bude to něco velkolepého - člověk, který průběžně nasr.... několik miliónů lidí, se poprvé zkusí "zkamarádit" pana Hamáčka s ňákým panem Staňkem a Češi znovu pojedou dál a dál do světlých zítřků, podle recepisu tohoto světu známého šamana ...

sukin-sa-vracia ( 12. července 2019 10:56 )

uklidni se ty kašpare jeden

Tele_vize ( 12. července 2019 10:28 )

Žumpa Blesk zase jede své zblitky... Viděl jsem pár rádoby redaktůrků z té žumpy, vše cca do 30, ale i Zeman ve svém věku vypadá lépe

villon ( 12. července 2019 08:36 )

Ta její máti musí bejt úplně vypatlaná. Čobol superstár nám tady vládne. Kdo neskáče podle burešů není Čech!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa