Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Veronika, která v Brně po nehodě v kómatu porodila, poprvé promluvila: Pamatuju si, že kolem běžel zajíc a já byla těhotná

Aktualizováno -
7. července 2019
08:25
Autor: dce - 
6. července 2019
21:47

Neuvěřitelný zázrak se stal v červnu 2016 v nemocnici v Brně, kde se po osmi měsících v kómatu probrala dnes šestatřicetiletá Veronika. Na lůžku skončila po vážně autonehodě. V té době byla navíc těhotná a své dítě porodila v kómatu! Nyní se vrací do života, učí se mluvit i chodit.

Za Veronikou domů se vydali reportéři TV Nova. V říjnu 2015 dostala na kluzké silnici Veronika se svým vozem smyk - vyhýbala se prý tehdy zajíci. Dupla na brzdy a bokem fabie narazila do protijedoucího renaultu. Náraz byl tak prudký, že došlo ke zlomenině druhého krčního obratle. Náraz mozku do lebeční stěny měl podle znalců sílu dvacetinásobného otřesu mozku.

„Pamatuju si jen to, že tam běžel zajíc a že jsem byla těhotná,“ řekla Veronika TV Nova. Mladá maminka prožila ty nejkrásnější měsíce těhotenství v kómatu. Během toho i porodila synka Daniela, což byl pro lékaře velký úspěch - něco podobného se totiž v Česku stalo poprvé. Já jsem koukala, že je to on, že vzniknul, že se mi povedl,“ prohlásila Veronika.

V červnu Veronika jednoho dne otevřela oči, přitáhla si k sobě lékaře a přečetla mu jeho vizitku. Od té doby se její stav pomalu zlepšuje. Spolu se svým synkem se učila první slova. Ačkoliv může její řeč působit těžkopádně, je pro ni každé slovo, které dokáže vyslovit, velký úspěch. Sami lékaři její stav považují za něco neuvěřitelného.

Veronika loni podstoupila léčbu kmenovými buňkami a tvrdě cvičí, aby se jednou mohla z vozíčku sama zvednout. První krůčky udělá s pomocí svých blízkých. Ti ji podporují v každém aspektu jejího života. O malého Daniela se stará její bratr Michal. Prozradil, že chlapec ví, proč je maminka na vozíčku a jak se on sám dostal na svět. „Je to zázrak,“ dodala sama Veronika.

pacholatko ( 7. července 2019 13:25 )

Pro pleskoblbečky tomuto se říká zázrak hodně energie pro ně

kukuku ( 7. července 2019 09:31 )

Abych tě lépe viděla.

y1xcvbnm ( 7. července 2019 07:23 )

rozum mi nebere proč měla v komatu pořád brýle??

pfafgesi ( 7. července 2019 00:44 )

Přejít na SpFling.com - skvělé seznamka pro dospělé s inteligentní vyhledávací systém najít sex partnera!

Zobrazit celou diskusi