Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Petrovo tělo leželo v odpadové šachtě několik dní: Podle manželky jej dva muži ubili k smrti

Autor: ital - 
27. května 2019
19:29

K obrovské tragédii došlo v Moldavě nad Bodvou na Slovensku. V pátek našli policisté v odpadové šachtě tělo Petra (†51), které tam již leželo několik dní. Podle vyjádření Petrovy manželky Dagmar jej k smrti ubili dva muži. Oba podezřelí již skončili v rukou policie. Nešťastná rodina stále čeká na výsledky vyšetřování, aby mohla Petra pochovat. Nejvíce je ze smrti zdrcený Petrův syn Lukáš (15).

V pátek se Dagmar (49) dozvěděla otřesnou novinu, když policisté našli tělo jejího muže v odpadové šachtě. Přestože s Petrem už několik let nežila, zpráva ji velmi ranila, jelikož spolu strávili 25 let. Od policistů zatím žena dostala velmi stručné informace. „Víme jen to, že ho ubili k smrti a útočníci byli dva. Neznáme ani motiv,“ vyjádřila se zdrcená manželka.

Důležitá je pro ni skutečnost, že pachatelé skončili v rukou policie. „Z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného formou spolupachatelství obvinila policie dva muže z Moldavy nad Bodvou ve věku 39 a 50 let,“ sdělila krajská policejní mluvčí Jana Mésarová. Předběžná zpráva sděluje, že Petr utržil smrtelné zranění v oblasti hlavy a krku a vrazi následně jeho tělo hodili do odpadové šachty, kde ho policisté v pátek objevili.

Peter se s manželkou vídal pouze zřídka, navštěvoval ji především kvůli dětem. „Stále jsme mu pomáhali, jak jen jsme mohli,“ řekla Dagmar. Manžel prý prožíval těžké období a stále více holdoval alkoholu. Jeho smrt nejhůře snáší 15letý syn Lukáš, jemuž jsou oporou jeho starší sourozenci Tomáš, Petr a Lenka.

Od Petrovy smrti uběhl týden a rodina neustále čeká, kdy se s ním budou moci rozloučit. „Stále to vyšetřují, a dokud tomu tak je, nemůžeme ho pochovat. Pohřeb uděláme jenom já a děti. Má dva sourozence, ale léta se s nimi už nevídá,“ uvedla Dagmar s tím, že se podobné situace obávala již několik let. „To co se mu stalo, jsme nečekali. Opravdu si to nezasloužil,“ dodala Dagmar na závěr. Pachatelům za jejich čin hrozí až 20 let vězení.

starymlok ( 22. prosince 2019 19:13 )

Konzument

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání