Tělo objevil na hladině Vltavy kolemjdoucí v pondělí kolem jedné hodiny. „Na linku 158 jsme přijali oznámení, že na hladině řeky plave mrtvé tělo,“ potvrdil už v pondělí pro Blesk.cz policejní mluvčí Jan Rybanský. Na místo dorazili poříční policisté a následně i výjezdová skupina a koroner.

„Mohu potvrdit, že na základě zjištěných skutečností se jedná o muže, kterého 29. dubna 2019 strhla voda v kanalizaci v Patočkově ulici v Praze 6,“ okomentoval dnes vývoj případu Rybanský. Na místo nálezu podle Aktu.cz dorazili ještě včera dělníkovi kolegové, jeden z nich byl přizván k identifikaci těla. 

Dva dělníci se zřítili do šest metrů hluboké vpusti koncem dubna, ten den v Praze pršelo. Jednoho z nich se podařilo vytáhnout záhy a s odřeninami skončil v nemocnici. Jeho kolegu však spláchla voda. Potápěči hasičů po něm pátrali až do pozdního odpoledne, prohledali kanály v Patočkově ulici až po Dejvice, avšak bezúspěšně. Do pátrání se zapojili také policisté z poříčního oddělení, kteří i v následujících dnech pročesávali břehy Vltavy. Tělo nebohého muže se však až do včerejška nalézt nepodařilo.

Video
Video se připravuje ...

Na hladině Vltavy plavalo mrtvé tělo. 20. května 2019 David Malík

Fotogalerie
12 fotografií