Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Další rána pro rodiče Kuciaka a jeho snoubenky (oba †27): Zhroutili se u rekonstrukce popravy!

Autor: chal - 
20. února 2019
11:51

Televize Markíza natočila emotivní film, který detailně shrnuje případ vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27). V pondělí proběhla slavnostní premiéra. V publiku seděli i rodiče zavražděného páru. Při pohledu na rekonstrukci popravy se zhroutili a propukli v pláč. Znovu cítili nesnesitelnou bolest ze ztráty dětí.

Od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírové uběhne ve čtvrtek přesně rok. Policisté v souvislosti s případem zadrželi několik osob, pokrok ve vyšetřování se ale některým lidem zdá příliš pomalý. Patří mezi ně například Zlatica Kušnírová, maminka zastřelené Martiny.

Zlatica se v pondělí po předpremiéře filmu Ján a Martina – vražda, která změnila Slovensko ostře vyjádřila ke slovům generálního prokurátora Jaromíra Čižnára, který o víkendu vyjádřil spokojenost s vývojem vyšetřování.

Padesátiminutový dokument, který televize Markíza odvysílá 21. února, tedy v den smutného výročí, mapuje vyšetřování vraždy mladého páru. Mezi nejmrazivějším momenty patří krátká videa zamilované dvojice, výpovědi rodičů a úplně nová rekonstrukce celé vraždy v hrané a i počítačové verzi. Snímek rozplakal mnoho lidí v sále. Mezi nimi byli samozřejmě i rodiče Jána a Martiny, kteří se při pohledu na poslední záběry svých dětí i rekonstrukci jejich náhlého skonu zhroutili.

Po promítání filmu proběhla diskuse s rodiči. „Stále tomu nechci věřit. Čekám, že se jen vzbudím a on tu bude. Za vším jsou peníze, tolik proklínané a zbožňované peníze, které se zde propíraly ať už s požehnáním, nebo s tichým souhlasem naší vlády. Zda to byl belgický podnikatel, italští podnikatelé na východě... Možná i pan Kočner s nimi měl nějaké styky. Zatím je nám stále podsouván jako hlavní objednatel. Je to arogantní člověk, ale pochybuji, že by se na to odhodlal sám. Určitě měl od někoho požehnání,“ řekl po zhlédnutí snímku Jánův otec Jozef. 

„Dokument je pravdivý. A je tam všechno, co bych chtěla říct národu a mafiánům, té špíně, která nám zabila děti. Ještě bych řekla něco po svém, ale nechtěla jsem se k tomu snížit,“ doplnila s pláčem Zlatica Kušnírová.

Po promítání filmu maminka Kuciakovy snoubenky Martiny mluvila s listem Plus JEDEN DEŇ a vyjádřila se jak ke snímku, tak i k průběhu vyšetřování. „Sebrali část spisu, všechno, co se děje, spolu souvisí. Oni to stále dělají po svém. Nějaké průtahy, problémy… nepovede to ke zdárnému výsledku,“ sdělila.

„Spíš bych čekala, že rozpoutá peklo. A touto cestou bych ho chtěla vyzvat, ať na tom maká. Vím o něm své a nemám z něj dobrý pocit,“ apelovala na Čižnára Zlatica. „Jestli ne on, udělám peklo já. Mně je to jedno, způsob si najdu. Zabili mi dvě děti, to jim nedaruju,“ uzavřela.

Video  Rakev spustili do hrobu, rozezněly se zvony. Při emotivním loučení se zavražděným Kuciakem tekly slzy.  - Jan Jedlička, David Malík
Video se připravuje ...

Ruth ( 20. února 2019 23:57 )

K čemu tam dáváte fotky zločinců když jsou jejich ksichty rozmazaný? To je k ničemu, to je tam nedávejte vůbec. Díky.

Lamatrissa ( 20. února 2019 22:40 )

Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > > www.Takeslim.Com

mim33 ( 20. února 2019 21:42 )

Na vraždě si na Slovensku přihřívá řada "demokratických" politiků polívčičku, což je vrchol hnusu.

cznb ( 20. února 2019 17:29 )

Když vidím lačnost rodiny po mediální slávě, tak bych se už ani nedivil, kdyby si ho odpravili sami.

fido2 ( 20. února 2019 16:57 )

no to je pravda...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání