Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prokurátor odhalil tajné informace k vraždě Kuciaka: Původně ho měli „jen" unést!

Autor: chal - 
18. února 2019
17:40

Vyšetřování vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny Kušnírové (†27) je podle generálního prokurátora Jaromíra Čižnára na dobré cestě. Mohlo podle něj být ale ještě dál, nebýt úniků informací ze spisu. Čižnár v rozhovoru pro slovenskou televizi TA3 mimo jiné také sdělil, že pachatelé původně plánovali Kuciaka unést.

Kauza vraždy novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny pravidelně plní stránky slovenského tisku. Případ je ostře sledovaný a to si uvědomuje i generální prokurátor Slovenské republiky Jaromír Čižnár.

„Vyšetřovací tým pracuje velmi rychle. Víme, že původní termín na podání žalob nestihneme, ale možná by to mohlo být v průběhu první poloviny léta,“ řekl Čižnár v televizním pořadu V politike.

Ohradil se přitom vůči spekulacím, které zpochybňovaly vůli policistů případ vyšetřit. „Od začátku se říkalo, že se ten případ zamete pod koberec. Současné výsledky považuju za velmi dobré, jsme zhruba v polovině,“ sdělil.

Vyšetřovatelé mohli být podle prokurátora ještě dál, kdyby nedocházelo k únikům informací ze spisu. „Netvrdím, že bychom měli všechno vyšetřené, ale kdyby nedocházelo k únikům, byli bychom dál. Nemáme důvod informace tajit, ale velmi nám to škodí,“ vysvětlil Čižnár. V současné chvíli znají policisté jména vykonavatelů, vyšetřovatelé ale potřebují určit i objednavatele úkladné vraždy.

Jaromír Čižnár v rozhovoru prozradil, že k vraždě dojít původně nemuselo, zadavatelé prý zvažovali Kuciakův únos. Další detaily ale generální prokurátor s ohledem na probíhající vyšetřování sdělit odmítl. „Veřejnost se všechno dozví, jak to bude možné,“ nechal se slyšet.

Ján Kuciak a Martina Kušnírová zemřeli loni 21. února, když je v jejich domě ve Veľké Mače zastřelil najatý vrah. V září došlo kvůli vraždě k zatčení několika osob včetně vykonavatele.

V souvislosti se zločinem se skloňuje jméno kontroverzního podnikatele Mariána Kočnera, jehož podezřelými obchody se investigativní novinář zabýval. Kuciak na Kočnera před dvěma lety podal trestní oznámení kvůli vyhrožování, to ale policisté odložili.

Podle vyšetřovatelů vraždu u prostředníka zadala Kočnerova přítelkyně Alena Zs., objednavatelem má být ale někdo další. Vrah zastřelil Martinu Kušnírovou střelou do hlavy, Ján Kuciak dostal zásah do hrudníku.

tgpetr ( 18. února 2019 18:30 )

-_-_Najděte nahé_ženy ve vašem městě zde : My.Su/Zeny

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání