Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kočner si prý objednal i vraždu miliardáře: Bylo to kvůli této ženě?

Autor: chal - 
19. října 2018
19:45

Marián Kočner je už čtyři měsíce ve vazbě a padá na něj jedno obvinění za druhým. Zfalšované směnky, krácení daní... Jeho jméno se často objevuje i v souvislosti s vraždou Jána Kuciaka (†27) a jeho snoubenky Martiny (†27). Podle informací slovenských médií Kočner možná před devíti lety plánoval vraždu exmanžela krásky, ke které má mít velmi, velmi blízko...

Bublina splaskla, na Mariána Kočnera se valí jedno obvinění za druhým. S nadsázkou lze říct, že podnikatel ani nemusí být usvědčen z objednání vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka (†27), a ve vězení si i tak dost možná pár desítek let pobude. Dohromady je obžalován už ze čtyř trestných činů. Nejnověji kvůli krácení daní při převodech nemovitostí v bratislavském luxusním komplexu Five Star Residence.

Kočner koupil celkem 17 bytů za směšné jedno euro. Jejich cena byla přitom až 17 milionů eur (tj. 260 milionů korun). Podhodnocením ceny tak prodávající nemusel státu odvést daň z prodeje. V souvislosti s případem byli obviněni tři další lidé.

Pochybný nákup není to jediné, co Kočnera s Five Star Residence spojuje. Dalším pojítkem je kráska Miriam Hatinová (41), exmanželka vlivného miliardáře Slavomíra Hatiny mladšího (43). Hatinová v bytovém komplexu bydlí a spolu s obviněným podnikatelem v něm provozuje Ajurvédské medicínské centrum.

Dvojice spolu podniká zhruba deset let. Hatinová spolu s Kočnerem a jeho dcerou figuruje jako jednatelka ve společnosti Welten hotel & restaurant s.r.o., která provozuje golfové hřiště s hotelem a restaurací nedaleko od Bratislavy.

Na konci června letošního roku došlo k neuvěřitelné shodě náhod, když Hatinová dostala darovací smlouvou jeden z Kočnerových bytů v Bratislavě ve stejný den, kdy podnikatel putoval do vazby kvůli podezření na falšování směnek v hodnotě 2 miliard korun.

A tím společná minulost nekončí. Nejvíce šokující společnou akcí údajně mělo být plánování vraždy exmanžela Miriam Hatinové - Slavomíra Hatiny mladšího. Slovenští kriminalisté dostali v roce 2013 dopis, ve kterém stálo, že v roce 2009 Kočner objednal Hatinovu vraždu. Za miliardářovu smrt údajně nabídl 150 tisíc eur (takřka 4 miliony Kč). K likvidaci naštěstí nedošlo. Kočner tehdy samozřejmě popřel, že by měl s přípravou cokoli společného. Jenže nová odhalení vrhají jiné světlo i na další kauzy jeho minulosti.

Jméno Mariána Kočnera se čím dál častěji skloňuje v souvislosti s objednáním vraždy investigativního novináře Jána Kuciaka (†27). Za jejího zadavatele ho údajně označil další obviněný Zoltán A.

Video  Slovenská policie podnikla razii v nemovitostech spojených s působením Mariána Kočnera.  - Policie SR
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání