Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zvrat v kauze Kuciak? Razie v luxusní vile Kočnerovy ženy! Podívejte se dovnitř

Autor: shp - 
16. října 2018
15:47

V budovách kontroverzního slovenského podnikatele Mariána Kočnera bylo od úterního rána pořádné rušno. Probíhají v nich domovní prohlídky. Maskovaní policisté s nimi mají plné ruce práce. Zásah souvisí s násilnou trestnou činností a dost možná tedy s vraždou Jána Kuciaka. Strážci zákona prohledali dokonce i vilu Koč

S informací o domovních prohlídkách přišla sama slovenská policie. Oznámila je veřejnosti na svém facebookovém profilu. K postu přiložila i aktuální fotografii a videozáznam se strážci zákona a několika osobami s rozmazanými obličeji. Podle slovenských médií je na místě i sám Kočner, který již dva měsíce pobývá za mřížemi vazební věznice. 

Dnes probíhají domovní prohlídky vícero prostorů u konkretní osoby v souvislosti s násilnou trestní činností. Více informací není možno poskytnout,“ uvedla slovenská policie na sociální síti. Podle webu Aktuality.sk se zásah týká právě Mariána Kočnera.

Kočner se dle informací televize Markíza odmítl prohlídky zúčastnit. Seděl v jednom ze zaparkovaných aut, na sobě měl neprůstřelnou vestu a pouta a hlídali ho zakuklenci se samopaly. Podle Markízy se však do domu asi na 10 minut podíval, pak se opět vrátil do auta. Prohlídky přitom probíhají v Bernolákově i Bratislavě včetně luxusního komplexu Five Star Residence.

Server Pluska.sk přišel s informací, že zakuklenci vtrhli ještě před obědem i do luxusní vily partnerky Mariana Kočnera v bratislavské Kolibě. Karolína Kočnerová v ní má desítky párů bot a spoustu značkového oblečení. Manželé Kočnerovi se po provalení kazy Technopol oficiálně rozvedli, ale zůstali spolu nadále jako partneři.

Slovenský podnikatel, který byl již převezen zpět do vazby v Leopoldově, je vazebně stíhaný v kauze směnek. Kočner totiž žádal od televize Markízy v přepočtu stovky milionů korun na základě směnek, které měl podepsat někdejší šéf televize Pavol Rusko. Zástupci média však směnky označují za nepravé.

Nesedí na nich prý čas ani datum údajného podpisu. Lidé z Markízy argumentují tím, že směnky nebyly nikdy zaznamenané v účetnictví televize ani společnosti, která ji vlastní. Ve hře je přitom obrovská suma.

I když včera při diskusi Denníku N policejní prezident Milan Lučanský potvrdil, že Kočner není obviněn v kauze smrti Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové, ze statusu na Facebooku policie vyplývá, že je zřejmě podezřelý z násilné trestné činnosti. Doposud byl přitom vyšetřován kvůli ekonomické trestné činnosti.

Kuciak a Kušnírová, kteří měli před svatbou, byli zavražděni v únoru v obci Veľká Mača. Kvůli jejich smrti jsou nyní obviněny čtyři osoby, které skončily ve vazbě. Kočnerovo jméno bylo přitom v souvislosti s vraždou novináře skloňováno hned několikrát. Podle informací Markízy zásah přímo souvisí se smrtí novináře a jeho nastávající.

Video z dnešní domovní prohlídky si můžete prohlédnout zde:

Video  Slovenská policie podnikla razii v nemovitostech spojených s působením Mariána Kočnera.  - Policie SR
Video se připravuje ...

Vražda Kuciaka stála minimálně 70 tisíc eur. Objednatel je stále neznámý.

Video Vražda Kuciaka stála minimálně 70 tisíc eur. Objednatel je stále neznámý. - tv Joj
Video se připravuje ...

sores ( 22. října 2018 13:38 )

Nevím jak jsem si mohl myslet že ve Slováči nejsou až tolik zlodějské podvodníci a rychlozboatlíci jako u nás v Česku. Krade se a podvádí v celém Českoslovenku, to je hnus. Kuciak to začal odhalovat tak musel chudák zemřít!

zada ( 22. října 2018 13:13 )

Stále nedostávám odpověď jak k tomu přišel pád vlády a FIca, Já v tom souvsilost nevidímm, neslyším ani toho prora.dnýho Kisku, že by se vyjadřoval tak rychle jako když se vrařžda stala a svolával demostrace k pádu vlády. Stále mi žádný redaktor neodpovídá, proč vlastně zvedli lidi do ulic.... Opět říkám, teprve teď razie policajtů? Truchu neskoro, měli čas všechno zahladit, když svolávali demostrace

debruska ( 22. října 2018 12:44 )

Připomíná mi mladou Paroubkovou. Starej také tak dopadne.

moudivlacek ( 19. října 2018 15:05 )

Vypadá to tam jako v čistírně a ta blbka jak před tím ještě pózuje. A kvůli takovým lidem umřeli dva mladý lidi.

Pohybovenadany ( 17. října 2018 01:25 )

 Uz tu nebylo dlouho něco o Kočkově pohřbu nebo te pašeračce Tereze. Anebo se tu spí ? Jo a taky Vondračkové....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání