Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pašeračka Tereza a Alena Z. obviněná z objednání vraždy Kuciaka: Začínaly stejně!

Autor: chal - 
8. října 2018
10:02

Jsou krásné a nechaly se zlákat snadným výdělkem. Žily v luxusu, a teď sedí ve vězení a hrozí jim doživotí, respektive trest smrti. O kom je řeč? Pokud vás napadla pašeračka Tereza (21), máte bod. Další ženou odpovídající popisu je Alena Z. (44), údajná objednavatelka vraždy novináře Jána Kuciaka (†27).

Ani jedné z žen asi moc nevonělo pracovat jako každý druhý od osmi do pěti za průměrnou mzdu, a tak si vybraly rychlou a snadnou cestu ke slušným penězům.

Případ pašeračky Terezy už je dobře známý, pro pořádek si ho ale radši shrneme. Tereza předčasně ukončila studium na Církevním gymnáziu a zkusila normálně pracovat. To jí ale moc dlouho nevydrželo a začala se živit jako společnice.

Tereza se nechala zlákat lepší pracovní nabídkou a s kamarádkou Simonou H. (23) odletěla do Švýcarska. Podle Simoniných slov spolu ve Švýcarsku pracovaly v erotickém salonu a nabízely i erotické služby.

Rychlý prachy

Tak už si člověk dokáže za pár hodin vydělat lepší peníze. Například cena za hodinu se Simonou byla 300 švýcarských franků, v přepočtu 6500 Kč.

Dívky pak začaly za prací létat i do Pákistánu. A tady už se bavíme o skutečně závratných sumách. Simona pro Blesk řekla, že za jedno focení v prádle inkasovala 200 tisíc korun. Nejdřív tvrdila, že zůstalo jen u focení, a prádlo navíc nikdy nešlo dolů. „Nahaté jsme nefotily, je to arabská země,“ správně připomněla.

Jak Terezino dobrodružství na Blízkém východě nešťastně vygradovalo, všichni moc dobře víme. Kufr s 9 kily heroinu a na krku hrozba doživotí v místním vězení.

Hledala další pašeračky?

Tereza se v erotickém odvětví očividně rychle otrkala. Kromě toho, že podle Simony cesty do Pákistánu organizovala ona, hledala podle všeho pro práci další dívky a lákala je na snadný výdělek.

„Hledám plnoleté dívky a ženy, které jsou krásné a nemají strach z nových věcí. Jedná se o diskrétní focení (nic erotického ani intimního!!!), za nemalé peníze. Práce je v zahraničí na dva týdny," stálo v inzerátu, k němuž byl připojen kontakt přímo na Terezu.

Příběhy Terezy a Aleny Z. jsou si nápadně podobné. Aleně se stejně jako Tereze nepodařilo dostudovat střední školu. Po ukončení studia odjela pracovat mimo Slovensko, konkrétně do Itálie.

Do prostituce zatáhla i další dívky

V zemi na jihu Evropy se nezabydlela kvůli studiu jazyka (i když italsky se tam naučila dokonale), ale údajně aby si vydělávala prodejem vlastního těla. Do zahraničí, opět stejně jako Tereza, lákala za snadným výdělkem další ženy.

Podle informací slovenských médií se jí to mělo dokonce podařit a v Itálii přivítala několik Romek z rodného Komárna. Jak byla při hledání nových kolegyní úspěšná Tereza, se neví.

Záhada je, co dělala Alena po návratu na Slovensko. Podle sousedů byla řadu let bez práce, a dokonce dluží státu na daních přibližně 50 tisíc euro. Přesto si mohla dovolit přepychový život.

Život v dluzích a přepychu

Na oslavu patnáctých narozenin její dceru například odvezla limuzína. Sama Alena se vozila v luxusních německých automobilech, které nezaměstnaný člověk běžně nevlastní.

Život na vysoké noze si Alena mohla dovolit pravděpodobně díky stykům s kontroverzním podnikatelem Marianem Kočnerem, kterého jeden z obviněných v kauze Kuciak označil jako hlavního zadavatele vraždy. Dvojice se měla pravidelně stýkat a udržovat milenecký poměr.

Konec příběhu obou žen se také příliš neliší. Zatímco Aleně hrozí na Slovensku za účast na přípravě úkladné vraždy doživotí, stejný trest může vyfasovat i Tereza v Pákistánu za pašování heroinu. Rychle nahoru, rychle dolů. Jestli nakonec nebylo lepší chodit od osmi do pěti do normální práce.

Video  Kamarádka zadržené pašeračky Terezy (21): Jak jsme jezdily za klienty do Švýcarska...  - Petr Macek, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání