Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Bití, škrcení, elektrické šoky a pak smrt: Německá „čarodějnice“ s milencem lákali své oběti na inzerát

Autor: ital - 
8. října 2018
18:18

Šílený případ řešil v posledních dnech německý soud. Místní dvojice v průběhu let nalákala přes inzeráty nejméně 8 žen, které obludným způsobem zavraždila. Angeliku Wagenerovou (49) poslal soud na 13 let do vězení a jejího manžela Wilfrieda (48) na 11 let na psychiatrické oddělení. 

V průběhu několika let nalákali Angelika a její bývalý manžel Wilfried přes inzeráty alespoň osm žen, které mučili a brutálně zavraždili. Páchali jim takové zrůdnosti jako např. bití, škrcení, pálení, trhání vlasů, opaření horkou vodou, používali také elektrické šoky nebo pepřový sprej. Přes noc je připoutali řetězem v koupelně nebo v místnosti k radiátoru.

Jedna z obětí (†33) v roce 2014 zemřela na následky zranění, které jí pár způsobil. Její tělo zvrhlíci rozřezali na kusy, které zmrazili. Poté ostatky spálili v krbu a popel rozsypali podél silnic ve vesnici, což přiznala Angelika u soudu. Zmíněná žena, známá pouze jako Anika W., byla přinucena pozřít látku, na niž byla alergická, která jí způsobila otoky kloubů, informoval deník Bild.

K zadržení páru došlo už v květnu 2016, kdy bývalí manželé brutálně ztloukli další oběť, jednačtyřicetiletou Susanne F., jež poté zemřela v nemocnici na vážná poranění hlavy. Násilníci nejprve plánovali, že ženu odvezou k ní domů, ale cestou se jim porouchalo auto. Jelikož se okolo nacházeli svědci, museli přivolat záchrannou službu.

Když však Susanne dorazila do nemocnice, lékaři zavolali policii a dvojice byla dopadena. Když soudní policejní tým a televizní štáb navštívili „dům hrůzy“ ve vesnici Hoexter v centrálním Německu, způsobil případ ohromný poprask.

U soudu v Paderborn v Severním Porýní-Vestfálsku, jenž trval téměř dva roky, si dovolilo vypovídat pouze několik z hluboce traumatizovaných obětí. Po zatčení Wagenerových začali exmanželé házet vinu jeden na druhého. Angelika se krátce před vynesením rozsudku obětem omluvila. Wilfried prohlašoval: „Vůbec jsem nevěděl, co je dobré a co špatné.“

Soud nakonec poslal Angeliku na 13 let do vězení, zatímco Wilfried dostal 11 let v psychiatrické léčebně. Po vynesení pátečního rozsudku se Angelika usmívala a objala svého právníka. Zato Wilfried byl zmatený a neustále se dotazoval svého advokáta jménem Detlev Binder. „Myslím, že Wilfried nechápal verdikt, neustále se mne vyptával,“ pověděl Binder. „Přesto si myslím, že v průběhu procesu si uvědomil, že je rovněž vinný.“

vosavopruz ( 8. října 2018 22:07 )

měli dostat doživotí o vodě a chlebu Všichni Němci jsou zvrhlíci a fašisti

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání