Takové štěstí, jaké měla právě nyní jedna šťastná britská žena, se jen tak nevidí. V den, kdy se vévodovi a vévodkyni ze Sussexu narodil jejich chlapeček, se rozhodla jít si vsadit na to, jaké mu rodiče dají jméno. Nevybrala si ovšem žádné ze jmen, která nejvíc kralovala kurzům – Alexander, Spencer či Arthur. Zvolila právě jméno Archie, na který byl podle britských médií vypsán kurz 150/1.

Dáma, která si nepřála zveřejnit své jméno, utratila v sázkové kanceláři 120 liber, tedy v přepočtu 3 579 Kč. Byla prý navíc jen jedna z velmi mála lidí, kteří se rozhodli právě pro tuto možnost a vsadili na Archieho. O to větší bylo ale asi její překvapení, když se o dva dny později dozvěděla, že se trefila! Nejmladší člen britské královské rodiny dostal od rodičů Harryho a Meghan skutečně jméno Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Paní tak spadlo do klína neuvěřitelných 18 120 liber, v přepočtu tedy 541 117 korun.

A proč vlastně zkusila štěstí zrovna s Archiem  – a ještě ke všemu na poslední chvíli, tedy v pondělí 6. 5., kdy se chlapeček narodil? Údajně nedostala vůbec žádný tip třeba z porodnice, ale zkrátka měla kliku, že právě 6. 5. má narozeniny její vnouček, který se jmenuje Archie. „Zkrátka jsem si řekla, že zkusím tuhle drzou sázku a třeba mi můj Archie přinese trochu štěstí,“ cituje šťastnou výherkyni Daily Mail.

Výhru ale dáma utratit nehodlá. „Ty peníze dám stranou pro svého vnuka,“ dodala. Tak nezbývá než doufat, že když babičce jeho jméno přineslo majlant, snad dostane vnouček alespoň nějaký pěkný dáreček už teď. 

VIDEO: Nepovedené přistání Harryho a Meghan

Fotogalerie
74 fotografií