I když se zbytek světa asi občas podivuje, proč se všichni Britové tolik zajímají o narození dalšího člena královské rodiny, možná že je na místě jim to trochu i závidět. Vždyť ARchie Harrison bude mít velmi pozitivní efekt na britskou ekonomiku!

Jak uvádí Středisko maloobchodní výzkumu, mohl by novorozený syn prince Harryho a vévodkyně Meghan vynést Spojenému království až 2,2 miliardy korun. Tato suma totiž zahrnuje především objem maloobchodních výdajů v období dvou měsíců kolem data narození chlapečka, který byl ve středu předveden veřejnosti.

Respektive se jedná o částku, kterou lidé utratí za nejrůznější suvenýry ohledně miminka – například hrnečky a šálky, DVD disky a knížky či pamětní mince. Též je započítáno jídlo a alkohol, které lidé během oslav zkonzumují. Další peníze pak do britské státní kasy poputují v průběhu dalších let, kdy díky oblečkům, v nichž se »Baby Sussex« alias Archie bude objevovat na veřejnosti, dojde ke zvýšenému prodeji dětského oblečení a dupaček.

Pokud vám částka 2 miliardy připadá jako obrovská, věřte, že v porovnání s dalšími členy rodiny bude tohle princátko vlastně žabař. Jeho bratránek Louis, který před nedávnem oslavil pouhý rok, už stihl vydělat o 300 milionů korun více a jeho starší sestra Charlotte (4) už dokonce přinesla Britům 3 miliardy.

Na první příčce je ale logicky prvorozený potomek Harryho bratra Williama (36) a jeho manželky Kate (37) – princ George (5). Ten zajistil do kasy již 7,5 miliardy korun. Vliv na to nemá jen jeho věk, ale také fakt, že je výš v pořadí na britský trůn. 

VIDEO: Harry a Meghan peníze neřeší: Zbavili se svatebních darů za 200 milionů!

Video
Video se připravuje ...

Novomanželé Harry a Meghan: Zbavují se svatebních darů za 200 milionů! Tereza Kühnelová

Fotogalerie
191 fotografií