Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Epicentrum: Jaký je Miloš Zeman rok po znovuzvolení prezidentem ČR?

Politolog Jan Kubáček byl hostem pořadu Epicentrum 29.1.2019. Vpravo moderátorka Markéta Volfová.
Politolog Jan Kubáček byl hostem pořadu Epicentrum 29.1.2019. Vpravo moderátorka Markéta Volfová.  (Autor: Blesk:Robert Klejch)
Autor: Bohuslav Štěpánek - 
29. ledna 2019
14:45

Jak si vede Miloš Zeman rok od opětovného zvolení do funkce prezidenta České republiky? Spojuje nebo rozděluje lidi? Plní své sliby ve druhém volebním období? Nejen o tom hovořil v dnešním Epicentru politolog Jan Kubáček.

monhtik ( 30. ledna 2019 11:00 )

Zatím nejlepší prezident, prezident všeho lidu. Jen novináři, kavárna a někteří neschopní politici mu nemohou přijít na jméno. Novináři navíc provádějí nestoudnou proti prezidentskou masáž. Oni mají sice plná ústa demokracie, ale ve skutečnosti netuší co to je. Pro některé politiky to je jen prázdné slovo.

Vladimír Sobotka ( 29. ledna 2019 17:24 )

Velmi bychom potřebovali dalšího Patočku (fenomenolog), aby nám vysvětlil fenomen předstírané demokracie. A současně úlohu mediální manipulace přitom a zejména, jak mediální manipulaci odolávat.Pak bychom snad pochopili, jak se naše předstíraná demokracie liší od demokracie skutečné. Dokud se národ nenaučí mediální manipulaci rozumět a odolávat jí, demokracii mít nebudeme. I u Zemana mně chybí objasňování vlivu mediální manipulace, i když svými slovy o některých jevech, skupinách a osobách o tom vlastně mluví. A právě za to je nejvíce napadán těmi, jichž se to týká. Doufám, že se jim nepodaří tu předstíranou frašku na demokracii udržet. Přeji Zemanovi mnoho úspěchů a dobré zdraví.

Vladimír Sobotka ( 29. ledna 2019 17:10 )

Souhlas, nejlepší prezident po TGM.

xiioma ( 29. ledna 2019 16:04 )

Začínáš nám soudruhu nějak Zemanoidnet...

xiioma ( 29. ledna 2019 15:45 )

Zeman je autoritář, který se od začátku snaží pro sebe urvat co nejvíc moci, a všechno a všechny ovládat. Stát nebo občané jsou mu při tom celkem ukradení, slouží jen jako kulisy, nebo pěšáci na šachovnici. A jako správný autoritář a intrikán samozřejmě ví, že je nutné mít "třídního nepřítele". A tak ze všech co ho nevolili udělal "nepřítele lidu", do kterého se může kopat.

Zobrazit celou diskusi