Profesionální tanečník je i vypadlík Richard Genzer (51), který vystudoval taneční konzervatoř a vystupoval v legendární skupině UNO. Ten se tím ale netajil. Blesku se teď ovšem ozvala divačka, který tvrdí, že tanečně nepolíbený není ani představitel čerta Uriáše z pohádky Anděl Páně.

„Je to pěkný pořad. Je vidět kvalita a dřina. Bohužel jsou asi Českou televizí porušena pravidla. Dvořák tančí fantasticky. Je to však on, kdo nesplňuje pravidla,“ upozornila žena, která si nepřeje být jmenována. „Vím, že se kdysi soutěžně věnoval společenskému tanci, kdy získal třídu B. To už je kvalitní třída. Kdysi bylo zařazení M, A, B, C, D, E. Starší trenéři to vědí, ale mlčí. Je to nefér vůči ostatním,“ dodala ve své námitce.

Blesk proto oslovil Českou televizi s dotazem, zda to není proti pravidlům StarDance. „Není žádným tajemstvím, že se Jiří Dvořák před pětatřiceti lety věnoval společenskému, nikoli sportovnímu tanci. Odborná porota StarDance navíc zná taneční historii každého páru a při svém hodnocení ji bere v potaz,“ odpověděl Daniel Maršalík z tiskového oddělení České televize.

Před 35 lety

Dvořákovu taneční „odbornost“ si vedení ČT navíc ověřovalo i u Českého svazu tanečního sportu. A Blesk získal jejich odpověď. „Situace před pětatřiceti lety byla úplně jiná. Tehdy se u nás jednalo o zájmovou uměleckou činnost v oblasti takzvaného společenského tance. Z něj se vyvinula nová sportovní disciplína – taneční sport, která je uznaná Mezinárodním i Českým olympijským výborem. Proto srovnávání úrovně a odvolávání se na úroveň tříd před pětatřiceti lety považuji za velmi problematické,“ posvětil jim hercovo angažování v soutěži prezident svazu Petr Odstrčil.

A sám herec k tomu řekl: „Je to třicet pět let zpátky. Tělo už funguje jinak. Nevím, jestli to, že jsem se kdysi lehce hýbal, mi spíš prospěje, nebo ne, nějaké nášlapy jsme dělali jinak, s koleny se pracovalo jinak... Některé věci mi tam skáčou automaticky, ale teď je to kontraproduktivní.“

Jeho partnerce Lence Noře Návorkové (27) to ale práci usnadnilo. „Zatím se nestalo, že bych něco vymyslela a Jirka to neudělal. Samozřejmě se musím trochu krotit,“ přiznala.

VIDEO: Jiří Dvořák se upsal ďáblu a mluví o očistci: Kvůli StarDance pije jak duha!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Dvořák se upsal ďáblu a mluví o očistci: Kvůli StarDance pije jak duha! Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
23 fotografií

StarDance 2018

Taneční páry Porota Předchozí vítězové

Devátá řada pořadu StarDance ... když hvězdy tančí začala v sobotu 13. října. Moderování se znovu ujmou Marek Eben a Tereza Kostková. Mezi prvními potvrzenými soutěžícími byla hvězda seriálu První republika Veronika Arichteva nebo moderní pětibojař David Svoboda.

Kdo vypadl:

Monika Bagárová Daniela Šinkorová Adam Mišík Richard Genzer Dalibor Gondík Daniela Písařovicová Veronika Arichteva