Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Dlužník Depardieu v Rusku neplatí daně, na paty mu šlapou exekutoři

Autor: Darina Jíchová - 
17. července 2018
13:35

Známý herec Gerard Depardieu (69) podle všeho v Rusku odmítá platit daně a ocitl se na seznamu dlužníků. Dokazují to údaje, které zveřejnily stránky Federální služby soudních příkazů v ruské republice Mordvinsko, informoval o tom webový magazín Revue iDnes.cz.

Depardieu získal ruské občanství 1. ledna 2013, udělil mu ho ruský prezident Vladimir Putin. Herec dlouho prohlašoval, že už se necítí být Francouzem. Občanství přijal hlavně proto, aby ve Francii nemusel platit daně, ty ale odmítá platit i v Rusku, kde však nežije.

Plácnutí přes prsty

Soudní exekutoři od něj nejsou schopni vymoct nedoplatky v ruském Saransku a 13. června tohoto roku proti němu bylo zahájeno exekuční řízení. Herec dostal pokutu a řízení bylo po 2 týdnech, 28. června, uzavřeno. V oficiálním záznamu stojí, že dlužník v Rusku nevlastní žádný majetek, tudíž mu úřady nemají co zabavit.

Patřil hlas Gérarda Depardieu u prezidentských voleb Putinovi? Patřil hlas Gérarda Depardieu u prezidentských voleb Putinovi? | reprofoto/twitter

O rodné Francii mluví s despektem. „Ne, jsem světoobčan. Francie se stala Disneylandem pro cizince, obývají ji idioti, kteří vyrábí vína a páchnoucí sýr pro turisty. Už tam neexistuje žádná svoboda, lidé jsou manipulováni,“ řekl Depardieu italskému listu Corriere della Sera v roce 2016.

Zobrazit celou diskusi