Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Smrt nejvyššího Čecha: Musí pro něj vyrobit speciální rakev

Autor: Jiří Čada, ljš - 
11. dubna 2016
19:31

Nečekaná smrt nejvyššího Čecha Tomáše Pustiny (†38), který dlouhá léta bojoval se zdravotními komplikacemi způsobenými svou nadměrnou výškou, zaskočila nejen jeho blízké, ale také pohřební službu. Musí pro něj nechat vyrobit speciální rakev.

Tomáš Pustina odešel na věčnost v noci ze soboty na neděli v Rozkoši u Humpolce. "Zemřel ve spánku. V klidu! Pravděpodobně mu vypovědělo službu srdíčko,“ řekla Blesk.cz Tomášova sestra Iveta Žáčková.

Pracovníci pohřební služby museli k zemřelému povolat hasiče, kteří jim pomohli tělo snést z bytu k vozu. "Pro Tomáše musíme nyní nechat na zakázku vyrobit speciálně dlouhou rakev, aby tou mírou odpovídala jeho vzrůstu," uvedl majitel humpolecké pohřební služby Jiří Valnoha.

Video Sestra Tomáše Pustiny Iveta Žáčková - Video - Jiří Čada
Video se připravuje ...

 

"Tomáše pochováme tento týden a pohřeb bude v tom nejužším rodinném kruhu," řekla sestra nejvyššího Čecha. Dodala, že nejhůře bratrovu smrt pochopitelně nese maminka, která se o něj až do smrti obětavě starala.

Pustina byl od 16. března 2006 zapsán v knize českých rekordů jako nejvyšší Čech. Tehdy měřil 226 centimetrů a vážil 170 kilogramů. Narodil se přitom jako zcela zdravé dítě, po těžkém úrazu na kole, který utrpěl ve 14 letech, u něj ale vznikla nadprodukce růstového hormonu, která způsobila nezadržitelný růst jeho kostí. Tomáš se pak po zbytek života potýkal s četnými zdravotními problémy a bolestmi.

Video Majitel pohřební služby, která převážela tělo Tomáše Pustiny - Video - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Vše o nejvyšším Čechovi Tomáši Pustinovi čtěte ZDE››

bibulkan ( 11. dubna 2016 23:14 )

 Vy jste defekti, oba dva-Ruudazvostravy a petrmetr.

Ruudazvostravy ( 11. dubna 2016 20:40 )

 Ja,ten ogar mjel též nejvječý péro na kontynentu a tejť tu po něm zbude akonrát Pustina,páč dámi budou řádnýho čů*ráka f praví poledne s lucernou hledat.

Zobrazit celou diskusi