Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Největší Čech Tomáš Pustina u zubaře: Podívejte se, jak to zvládl!

Autor: Jiří Čada - 
2. prosince 2011
18:16

Když se největší Čech, dvěstě dvacet centimetrů vysoký Tomáš Pustina (33) vypraví k zubaři, není to vůbec jednoduchá záležitost.

„Doposud mu všechny zuby lékaři spravovali v narkóze a na klinice. Až nyní se Tomáše ujal v Humpolci pan doktor Votruba a syn za ním dochází do jeho ordinace,“ vyprávěla Blesk.cz Tomášova maminka paní Alena. Ta je šťastná, že Tomáš už nemusí podstupovat časté narkózy.

Zubaři na Vysočině se vesměs pořádně narostlého mladého muže báli, že jim rozláme drahé zařízení ordinace.

Až stomatolog Mário Votruba z Humpolce si Tomášův chrup vzal do své péče. „Museli jsme si na sebe zprvu oba zvyknout. Zpočátku mě hodně pomáhala Tomášova maminka, ale teď už jsme kamarádi,“ usmíval se v pátek ráno Tomášův zubař Mário Votruba. Pacientův počáteční strach se snažila rozptýlit i hodná sestřička. „Tomáš dnes dostane nový zubní můstek,“ prozradila Blesku.

Do zubařského křesla rozměrnému pacientovi pomohla maminka Alena společně s lékařem. „To křeslo musí něco unést,“ mávl bezstarostně rukou stomatolog.

Tomáš celý zákrok snášel statečně. Lékař mu ještě navíc objevil jeden zubní kaz, který mu ještě před nasazením nových předních zubů opravil. „Už to bude dobrý Tome,“ utěšoval stále svého pacienta lékař.

„Teď ještě Tomášova maminka ode mě dostane instrukce. Snažíme se Tomášovi zachránit zuby, jeho dolní čelist je předsazena a on s ní nemůže kousat,“ líčil Tomášovi potíže lékař Votruba.

S novými předním zuby byl Tomáš okamžitě spokojen a hned v čekárně se s nima Blesku.cz pochlubil.

01380138 ( 3. prosince 2011 09:47 )

to si blesk snad dělá *** z lidí co nám je potom že byl u zubaře jdu se téže vysrat blesku napiš to

fouk.si ( 3. prosince 2011 07:25 )

Tu atrakci dělá jeho matka všude ho vystavuje Nova je ho plná při každým jeho prdu volá matka Tv a teď už i bulvár...

hnusoba ( 2. prosince 2011 23:25 )

Kokrouc ,jdou se vysrat

kokrouc_1 ( 2. prosince 2011 22:52 )

No nevím - je to 33 letej chlap, podle toho co dřív psali tak je normální až na tu výšku, kterou mu způsoboval (již odoperovaný) nádor, nadprodukce růstového hormonu... A tady v tom článku o něm píšou spíš jako o mentálně retardovaným (ještě místo Tomáš měli psát třeba Tomík... ale je fakt, že skoro ve všech článkách o něm píšou jako o Tomášovi a ne o p. Pustinovi, nebo aspoň o p. Tomášovi, což by asi vzhledem k věku bylo vhodnější, přece jen to není žádný malý kluk)... chudák chlap. Třeba jak zde lékař říká "Museli jsme si na sebe zprvu oba zvyknout.... ale teď už jsme kamarádi." a dále ""Už to bude dobrý Tome,“ utěšoval stále svého pacienta lékař." (????!)

francjosef ( 2. prosince 2011 21:52 )

Teť mu budou upravovat péro.

Zobrazit celou diskusi