Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zemřel největší Čech: Tomáše Pustinu zabila ve spánku zástava srdce

Autor: čad - 
11. dubna 2016
07:54

Život prožil v bolestech a utrpení, v noci na neděli bohužel zemřel! S 224 centimetry nejvyšší Čech Tomáš Pustina (†38) podle informací Blesku skonal doma v Rozkoši u Humpolce.

Původně to vypadalo, že Tomáše zabila otrava krve. Během soboty se mu měla na ruce objevit boule, Tomášova sestra Iveta Žáčková ale tvrdí, že tu už měl minimálně 14 dní. Domnívá se, že Tomáš zemřel na zástavu srdce.

Tomáš umřel ve spánku v noci ze soboty na neděli. Záchranka u něj byla už v sedm ráno, lékař ale mohl jen konstatovat smrt. „Pohřeb bude v úzkém kruhu rodinném,“ doplnila sestra. Rakev Tomášovi nechávají vyrobit na zakázku, tak velké se totiž běžně neprodávají.

Podle příbuzného Josefa H. obvolávala Tomášova maminka v neděli po poledni rodinu, aby jim smutnou zprávu oznámila. Byla údajně ve velmi špatném psychickém stavu.

Video Zemřel nejvyšší Čech Tomáš Pustina (†38, 224 cm): Ještě loni se radoval z nového vozíku! - Lukáš Červený, Daniela Pilařová
Video se připravuje ...

Tomáš se v roce 1977 narodil jako zdravé dítě. „Bylo to krásné miminko. Měřil 50 centimetrů a vážil 3,2 kilogramu,“ vyprávěla vždy o Tomášovi jeho milující maminka Alena.

Video Sestra Tomáše Pustiny Iveta Žáčková - Video - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Zlom nastal na základní škole, kdy začal být vyšší než jeho spolužáci a růst ne a ne se zastavit. Rodiče Jaroslav a Alena se pak záhy dozvěděli od doktorů, že má vše na svědomí nadprodukce růstového hormonu, který se začal tvořit po těžkém úrazu po pádu z kola.

Jeho kosti se nekontrolovaně natahovaly, až se 16. března 2006 ocitl v knize českých rekordů jako nejvyšší Čech! Tehdy měřil dokonce 226 centimetrů a vážil 170 kilogramů.

Video Vánoce u největšího Čecha Tomáše Pustiny - Jiří Čada
Video se připravuje ...

Už tehdy byl také invalidním důchodcem, plně odkázaným na pomoc maminky Aleny. Vzdor všemu tělesnému utrpení se ale Tomáš snažil žít, jak nejlépe mohl…

Vše o nejvyšším Čechovi Tomáši Pustinovi se dočtete zde>>>

zelena.karkulka ( 11. dubna 2016 21:26 )

to ho jako měl pán bůh zmenšit nebo jak? 

verka1 ( 11. dubna 2016 17:50 )

měl krutý život, ale lehkou smrt, zemřít ve spánku a o ničem nevědět je krásná smrt.

bledulkafialka ( 11. dubna 2016 17:46 )

Teda nezlobte se na mě. Všichni tady máte pohřební řeči a vůbec jste nějakého Tomáše neznali. Znali jste ho pouze z TV nebo medií kde s něho dělala jeho matka cvičenou opičku. Uznávám zemřel člověk ale kolik zdravých a nepostižených lidí zemře a třeba krutě kolik dětí příjde o život a to nikomu nevadí. Tady jednoho postiženého pomalu oplakáváte jak by to to bylo vaše dítě. Tomáš byl těžce postižený a to že zemřel je vysvobození jak pro něho tak pro jeho rodinu. Ten člověk nežil to si všichni uvědomte on jenom přežíval neobešel se bez pomoci rodiny. A teď do mě napsala jsem jenom to co si jiní myslí.

fouk.si ( 11. dubna 2016 14:50 )

Nechápu proč jeho matka nezavolala doktora musela vidět že není v pořádku. Nakonec se ukázalo že zemřel na okravu krve - zajímavé. Matička přítoda je mocná čarodějka a vyřešila to po svém.

ejvm1712 ( 11. dubna 2016 14:24 )

Údajně to byl moc hodný člověk. Pánbůh si zavřel oči a zacpal si uši,když ten a jeho bližní prosili o uzdravení.

Zobrazit celou diskusi