Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Záhadné úmrtí na Plzeňsku: Zabil ženu (†55) strach? V ruce svírala pepřák

Autor: Zbyněk Schnapka - 
2. února 2016
19:40

Byl to šok a hned po ránu. Obyvatele Starého Plzence u Plzně totiž vyděsil nález mrtvoly. V tratolišti krve tu ležela žena, měla rozbitý obličej a v ruce svírala pepřový sprej. Vše ukazovalo na vraždu.

„Na ulici leží mrtvola ženy.“ To hlásili před sedmou hodinou ráno policii řidiči, kteří odjížděli do práce ze čtvrti rodinných domků na okraji Starého Plzence. Je to vražda! Někdo ji přepadl a zabil! To se rozkřiklo mezi lidmi. Jinak to být nemohlo, mrtvá ležela v kaluži krve, měla rozbitý obličej a v ruce křečovitě svírala pepřový sprej.

Jenže vše bylo jinak. „Zjistili jsme, že žena nezemřela násilnou smrtí, ale došlo u ní k náhlému úmrtí,“ říká policejní mluvčí Dagmar Brožová. Proč ale držela pepřák v ruce? Mrtvou je Ivana V. (†55). Sousedé o ní řekli, že se stále něčeho bála. Čeho, to ale nikdo neví. „Třeba v noci měla rozsvíceno. Nezhasínala, bála se. Byla divná. Nikoho nezdravila, s nikým se nebavila,“ říká sousedka.

Ivana V. bydlela po rozvodu v domku se svou matkou, které je přes 70 let. Ta ji ráno doprovodila až k brance. Když se s ní loučila, netušila, že dcera za rohem jen několik desítek metrů od ní zemře.

„Někdy v listopadu byla asi na operaci. Co jí bylo, ale nevím. Třeba teď dostala infarkt nebo mrtvičku,“ myslí si sousedka. Že smrt u Ivany V. přišla opravdu náhle, odpovídá tomu, že si při pádu nestačila dát před obličej ruce a rozbila si ho o zem.

Nosí běžně ženy ve Starém Plzenci u sebe pepřový sprej? Jako ho měla Ivana P. (†55)? „Ne. Taková divočina u nás není. Tahle paní se ale dost bála. Navíc šla ráno na autobus, když byla ještě tma. Znám i několik dalších žen, které mají u sebe pepřový sprej, hlavně na okrajích města,“ vysvětluje místostarosta Václav Vajshajtl.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání