Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Odklízeč těla mladé Petry: Pokusil se dostat z vězení

Autor: dce, čad, ČTK - 
29. ledna 2016
16:35

Byla půlka března roku 2013, když trojice mladíků z Jihlavy brutálním způsobem zavraždila mladou Petru, její tělo pak nacpali do kontejneru před domem. Michal Kisiov, Tomáš Zavřel a Jakub Doležal byli za tento odporný čin odsouzeni. A Doležalovi se už nachýlila polovina trestu...

Jakub Doležal, známý jako Odklízeč, dostal od vrchního soudu po odvolání čtyři roky za nadržování – celou vraždu sledoval, spolupachatelům nebránil, dívce nepomohl a nakonec se zapojil při odklízení jejího těla.

Vrchní soud mu po odvolání zpřísnil trest na čtyři roky, polovina uplynula koncem října, a tak si Doležal mohl podat žádost o podmíněné propuštění. Doležal ale nemarnil čas a tuto žádost podal už 31. března. Nakonec ji ale stáhl a novou podal až po uplynutí poloviny trestu.

Soud mu ale nevyhověl. „Pro závažnost trestného činu mu soud žádost zamítl,“ řekl Blesk.cz Doležalův obhájce Zdeněk Kratochvíl. Novou žádost si tak Doležal může podat až po šesti měsících.

Mladou Petru podle spisu nejprve tehdy devatenáctiletý Kisiov vyhodil nahou z okna svého bytu v jihlavské Havířské ulici, když mu údajně po pohlavním styku řekla, že nahlásí policii, že ji znásilnil. Dívka pád z jedenáctimetrové výšky na kamennou dlažbu dvora přežila. Mladík ji odvlekl zpět do bytu, zavolal Zavřelovi a Doležalovi a podle obžaloby pak silně opilí mladíci přemýšleli, jak by se dívky zbavili.

Po vzájemné domluvě ji Kisiov a Zavřel nejprve škrtili rukama. Dívka stále jevila známky života, proto jí mladíci omotali kolem krku kabel od počítače. Opřeli se o trám a tahali. Poté si Kisiov obul motorkářské boty a stoupl jí na hrudník. Nakonec ji Zavřel uškrtil textilním páskem.

Doležal podle rozsudku vše sledoval, pomáhal poté s úklidem těla dívky a s odstraňováním stop krve. Tělo oběti nakonec mladíci zabalili do prostěradla a vhodili do kontejneru. Ostatky skončily na skládce, kde byly za pár dnů nalezeny. Z dívčina těla zbylo jen torzo.

tymitaky ( 29. ledna 2016 22:01 )

To je takový zvyk, jako u Kramného, zabije ženu, tak se z té ženy udělá ***.

tymitaky ( 29. ledna 2016 21:47 )

Proč pitomá? Lepší oslovení neznáš?

verka1 ( 29. ledna 2016 21:14 )

hofik má takové potomky...to je něco!?

buban ( 29. ledna 2016 21:01 )

Dík za poklonu hofiku, tahám to sem proto, že vaši potomci jsou také dobrým výkvětem.I proto mě poněkud zaráží, že furt se snažíte moralizovat.

zkzkz ( 29. ledna 2016 20:17 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání