Petru Parobkovou postihlo velmi nepříjemné zranění. Jednou si nerušeně seděla v kanceláři u manžela Jiřího Paroubka a z ničeho nic ji začala bolet hlava, trnout šíje a bylo jí strašně zle. „První odhad zněl, že mám asi střevní chřipku,“ uvedla Paroubková v rozhovoru v Magazínu MF Dnes. Na vyšetření CT však lékaři zjistili, že se jedná o něco úplně jiného. „Krvácení do mozkové pleny. Způsobuje to buď výduť – vrozená vada, nebo úraz hlavy,“ vysvětlila Paroubková s tím, že ani jednou z možných příčin netrpěla.

Po zotavení z nemoci se Petře změnil život. „Rozhodla jsem se věnovat věcem, které mě nebudou moc stresovat. Abych tady ještě chvíli zůstala pro dceru Margaritku. Chtěla bych ji dovést aspoň na tu střední školu,“ svěřila se. „A například jsem sepsala závěť – kdyby něco,“ dodala. 

Paroubková se musí, bohužel, také potýkat se zdravotními komplikacemi, které ji po léčbě trápí. „Ještě se nedokážu plně soustředit, mám výpadky krátkodobé paměti. Trochu roztržitější jsem byla vždycky, ale teď, když jsem unavená, hůř se koncentruju na čísla,“ svěřila se Petra s tím, že jí stačí, když po sobě nechá dobře vychované dítě, to je momentálně její největší cíl.

Fotogalerie
8 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Petra Paroubková: Jirka byl málem vdovec! Markéta Reinischová, Lukáš Červený