Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

»Pokorný« vrah Kisiov si změnil jméno: Říká si Ambrosius!

Autor: ljš - 
21. července 2015
15:35

Začal věřit v Boha, nebo se jen snaží začít nový život a nedělat ostudu svému příjmení? Vrah Michal Kisiov, který spolu s dvěma kamarády brutálně zavraždil patnáctiletou Petru z Jihlavy, si za mřížemi změnil jméno. Říká si Michal Ambrosius Pokorný.

Na 25 let odsouzený vrah si tak sice ponechal své původní křestní jméno Michal, k němu ale podle serveru Deník.cz připojil druhé, „církevní“ Ambrosius, což je latinská podoba jména Ambrož. Tento svatý byl průkopníkem křesťanství a prvním církevním otcem a biskupem. Výklad jména se odvozuje od řeckého slova „ambrosiao“, které se dá přeložit jako „božský“, „nesmrtelný“ nebo „bohem milovaný“. K němu pak Kisiov přidal ještě nové příjmení. Nyní je z něj Pokorný, což může mít také symbolický význam.

O pokoře se však v jeho případě rozhodně nedá hovořit, co se týče přijetí výše trestu. Proti rozsudku, který ho za zvlášť brutální vraždu poslal na 25 let do kriminálu, podal dovolání až k Ústavnímu soudu. Je přesvědčený, že v jeho případě pro výjimečný trest nebyly splněny podmínky. Podle něj v jeho prospěch hrálo, že se nakonec přiznal, spolupracoval s policií a dosud nebyl stíhaný. Z registru stížností ale vyplývá, že mu soud za pravdu nedal a rozsudek tak dál platí. Kisiova alias Pokorného tak čeká dalších 23 let za mřížemi.

Brutální vražda se stala v polovině března 2013. Kisiov měl s dívkou údajně pohlavní styk, poté mu prý řekla, že nahlásí policii znásilnění. Mladík reagoval tak, že nahou dívku vyhodil z okna bytu v Havířské ulici.

Dívka pád z jedenáctimetrové výšky na kamennou dlažbu dvora přežila. Mladík ji odvlekl zpět do bytu, zavolal kamarádům Tomáši Zavřelovi a Jakubu Doležalovi a podle obžaloby pak silně opilí mladíci přemýšleli, jak by se dívky zbavili. Nakonec ji Kisiov se Zavřelem brutálně uškrtili, Doležal pomáhal s odklízením těla. Ostatky hodili do kontejneru, skončily pak na skládce.

Justice dospěla k závěru, že čin byl spáchán zvláště trýznivým způsobem. Dívka trpěla desítky minut, musela vnímat, že ji čeká smrt. Pachatelům přitížilo také vystupování po činu. Zavřel má strávit ve vězení 24 let, Doležal dostal čtyřletý trest. Kisiov a Zavřel musejí podle rozsudku zaplatit rodičům a bratrovi zavražděné odškodné 655 000 korun, Kisiov navíc i náhradu zdravotní pojišťovně.

dominik918 ( 6. února 2016 18:10 )

Hned provaz nice jiného ;) to si člověk nedovede představit jaké to musí být, ale dozvědět se kdo to byl tak ho nestihnou ani na policii odvést být to má dcera nebo přítelkyně. Doufám že si s ním hrajou na mámu a tátu každý den.

mirkazam ( 2. prosince 2015 15:27 )

cyrilko...máš to trochu pomotané v hlavičce.Obhájkyně Kramného je Rejžková,a né Slámová...

gabreta ( 16. října 2015 18:05 )

A že mne to ani nepřekvapje? Už na výši trestu mohl člověk tušit, že tresty budou kráceny. Jo to volové se zápalnou lahví hozenou do baráku, co neprávem obývali cikorky, to jejich trest je jinej nářez i když nikdo nezemřel. Soudy se holt musí neziskovým organizacím zavděčovat, aby je náhodou Šabatová nenařkla z xenofobie!

malymysak ( 22. července 2015 06:17 )

už má od muklů pořádně natrženou díru, tak chce ven, z m r d

kaaalda ( 21. července 2015 22:35 )

Hodit mašli si máš kr ple,ne měnit jméno.Ikdyž ...v krimu klečet budeš,roky rokoucí,doufám že před Demeterem a dobře ti tak

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání