Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mladík, který „rituálně“ zabil koně, útočil znovu? Našli další umučené zvíře!

Autor: kon, bop - 
23. července 2015
18:44

Kravaře na Českolipsku obchází strach! Už podruhé v krátké době tam někdo zvlášť brutálně zamordoval koně. Naposledy ve čtvrtek ráno. První případ se stal ale už v květnu a policie tehdy rychle našla pachatele z vedlejších Janovic, Michala M. (23). Zabíjel znovu?

Návrh na vzetí do vazby v případě Michala M. ale státní zástupce zamítl. V úterý si ale vše rozmyslel, a tak se rozjelo pátrání. Hned nato pak byl ale místo Michala nalezen mrtvý kůň ve vsi, kde bydlí. Policie tak zostřila pátrání a do akce povolala i vrtulník. Ve čtvrtek večer mladíka dopadli.

K prvnímu útoku se přitom Michal M. přiznal a tvrdil, že všeho lituje. Prý měl špatný den. Koně zřejmě zabil proto, že ho před časem nechtěl svézt. „U zvířete jsem stál asi 60 minut. Fascinovalo mě, jak umírá. Měl jsem z toho radost a příjemné pocity alespoň do doby, než kůň upadl na zem a nehýbal se. Najednou se mi to přestalo líbit, a tak jsem vzal nůž a podřízl ho,“ popsal Blesku.

„Znám ho, vyrůstal mezi zvířaty, kde byli i koně, a miloval je. Nechci ho obhajovat, ale vždycky nesnášel pohled na krev. Jeho vrstevníci ve vsi běžně doma zabíjejí králíky, on to nedokázal. Ani na zabijačce nechtěl být. Takže to nedokážu pochopit. Vypadá to, jako by ho k činu někdo svedl,“  divila se v rozhovoru pro iDnes.cz Michalova nevlastní matka.

Podle policie ale utýrání koně není jediný trestný čin, z něhož je mladík obviněn. „Čelí i trestnímu stíhání pro majetkovou trestnou činnost, které se měl dopustit převážně v loňském roce. Jednu krádež pak měl spáchat letos v lednu. Za tyto majetkové delikty mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody,“ uvedla českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

cid2000 ( 29. července 2015 08:35 )

Bohužel, dnes je pseudo demokracie.Nic se mu nestane!!Za komančů by už dávno byl v ústavu pod dohledem v kleci pod práškama.Teď musíme jako společnost čekat dokud neprovede něco otřesného, ohavného hrůzného třeba na dětech,starých lidech než jej budme moci oficiálně zadržet a zavřít do pěkného fešáckého blázince na doživotí ze ,kterého sem tam jednou za čas uteče na víkend za zábavou!!!Politici po revoluci totálně změnili podmínky léčení bláznů!je demokracie,takže je nemůže mikdo omezovat v lidské svobodě pohybu a léčba je jejn na jejich rozhodnutí!Stát je nesmí omezovat podle havla!!proto se dnes drtivá většina bláznů léčí ambulantně!Dochází pro léky,které stejně většina nebere tak jak má atd!Bohužel,demokracie v našem českém pojetí napáchala hrůzné škody v celé společnosti!Není možnost se bránit.Jsme dány na pospáz osudu a těmto a jiným podobným maniakům,grázlům,mafiánům,zlodějům atd.Normální slušný člověk bude v této společnosti vždy v oslabení a vždy potrestán,že se třeba bránil atd.A naši politici měkouši,mazánkové,úředníčci jako Sobotka a jiní vám nikdy,nikdy, nepomohou a neochrání zdravě fungující rodiny,poctivé občany naší republiky!!!Bohužel!

renoli ( 24. července 2015 11:53 )

je to zrůda, zmetek, odpad ! Zasloužil by ochutnat to, co připravil tomu nebohému zvířeti. Rituálně umučit.

naidka ( 24. července 2015 08:51 )

Mám za to, že většina lidí ho jako ČLOVĚKA nevidí. Ale co je jim to platné, můžou se jenom pohoršovat, nadávat a blít.

jeromeklapka ( 24. července 2015 08:40 )

Pán soudce rozhodol,že je to ČLOVEK a ten má nárok na špatný den Špiny si dovolia len toľko,koľko im dovolí spoločnosť...

naidka ( 24. července 2015 07:58 )

Už hajzla chytili, píší na Novinkách. Plesk nic, chrlí jen samé TYČOVINY po osmačtyřicáté to samé.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání