Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Matka odklízeče zavražděné Petry míří za mříže: Dávala dětem alkohol a drogy!

Autor: lm - 
20. července 2016
18:27

Matka Jakuba Doležala, jednoho z chlapců odsouzených za brutální vraždu mladé Petry (†15) v Jihlavě, sama míří za mříže! Okresní soud ji poslal na rok do vězení za ohrožování mravní výchovy svých dalších dětí.

Matka Jakuba Doležala, známého také jako »jihlavský odklízeč«, má ještě pět dalších dětí. Podnět k prošetření její osoby podala starší dcera. Matka stanula před soudem kvůli ohrožování mravní výchovy dětí – konkrétně 12leté dcery a 15letého syna. Měla jim spolu s partnerem dávat alkohol, cigarety a marihuanu. Děti navíc s matkou žily v nevyhovujících podmínkách v zahradní chatce na kraji Jihlavy, bez vody a elektřiny. Obě malé děti jí soud už odebral a nyní jsou v dětském domově.

K soudu ženu doprovodila eskorta. Předtím totiž měla soudem uloženou vazbu kvůli tomu, že se dlouhodobě vyhýbala soudnímu líčeni. V únoru na ni proto byl vydán dokonce zatykač. Okresní soud v Jihlavě ji následně poslal na jeden rok do vězení. Rozsudek ale zatím není pravomocný, Dana si ponechala lhůtu na odvolání. Navíc bude muset podle TV Nova zaplatit 160 tisíc korun jako odškodné oběma dětem a začít se léčit ze závislosti na alkoholu. 

Její syn Jakub před třemi lety pomáhal s odklízením těla Petry z Jihlavy, kterou předtím zabili jeho kamarádi Michal Kisiov a Tomáš Zavřel. Dívka přežila vyhození z okna a jedenáctimetrový pád. Kluci jí dupali po hrudníku a škrtili ji. Její tělo nakonec hodili do kontejneru. Za vraždu padly tresty 25 a 24 let, jen Doležal si odnesl 4 roky.

djaba ( 21. července 2016 00:40 )

Skvělá rodinka ,jen tu chybí vyjádření psychologa , jak trpí .

gabreta ( 20. července 2016 21:28 )

Přivez mi ho brácha přes metrák!

moiaza ( 20. července 2016 20:23 )

Škoda že v base nejsou také diskutující hlupáci, jako třeba fenmetrak.

mistr_yoda ( 20. července 2016 18:48 )

Holota lumpenproletářská.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání