Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Martin v době vraždy koukal doma na zprávy: Rodiče brání svého syna

Autor: kru - 
25. ledna 2016
18:12

Další případ, ve kterém chybí přímé důkazy, rozplétá soud v Ostravě. Podle obžaloby měl Martin B. (26) ze Skřípova ubít pošťačku Radku, jenže... Rodiče tvrdí, že byl Martin v době vraždy doma.

Do vazby za synem jezdí Jiřina a Eduard už rok a půl. „Život se nám změnil o 180 stupňů. Já vlastně ani nemyslím na nic jiného. Uvařím, uklidím a přemýšlím nad Martinem. Jediné, na co se těším, je práce, tam se soustředím jen na to, co mám dělat, a nemyslím na to nesmyslné obvinění,“ prozradila Jiřina deníku Aha!

Díval se doma na zprávy

Jedním z podezřelých z děsivé vraždy, k níž došlo 30. září 2013, byl Martin už od začátku. Rodina to věděla, ale počítala s jiným koncem. „Říkali jsme si, že o nic nejde. Pošťačku měli zabít těsně okolo páté odpolední. No a to Martin ležel u televize po jídle. Dívali jsme se spolu na zprávy. Takže jsme všichni počítali, že jej brzy vyloučí z podezřelých,“ řekla Jiřina.

Policisté prohledali i žumpu

Policisté prohledali celý rodinný dům. „Prohlédli všechny skříně a místa, kde mohly být ukryté peníze či ta zbraň. Nic nenašli. Musím je pochválit, že vše vrátili na svá místa. Ani v sudech s pilinami nic nenašli. Jediným pozitivem celé věci bylo, že nám vyvezli žumpu, kterou taky prohledali,“ prohlásila s nadsázkou Jiřina.

Otec by ho nekryl

Otec Eduard odmítá, že by kdy kryl vraha. „Kdybych měl o Martinovi sebemenší pochybnost, šel bych ho osobně udat. Přece bych nechtěl spát pod střechou s vrahem. V době činu byl doma. Můžu to odpřisáhnout,“ uvedl Eduard.

Tajemný muž

Martinovi rodiče tvrdí, že na poštu chodil tajemný muž, ze kterého Radka měla nepříjemný pocit. „Četli to u soudu z výpovědi jejího manžela. Kdo by to mohl být, ale nevíme,“ podotkli Martinovi rodiče.

Sousedé jsou slušní

Nepřátelské pohledy Eduarda s Jiřinou v obci nikdy nepotkaly. „Chceme všem za jejich postoj poděkovat. Jsme opravdu v nelehké životní situaci, kdy bojujeme o svobodu Martina a čest rodiny,“ dodali rodiče.

Co se vlastně stalo

Pošťačka Radka 30. září 2013 chystala denní a měsíční uzávěrku. Když otevřela velký trezor, byla napadena. Vrah ji ubil tupým předmětem, který se nikdy nenašel. Odnesl si téměř 200 tisíc korun. A poštu za sebou zamkl. Nikdy se nenašly ani klíče.

Do vazby až po roce

Po roce vzali policisté Martina B. do vazby. Jeho pachové stopy byly nalezeny na poště za přepážkou. „V ten den jsem na poštu odnesl obálku s žádostí o zrušení účtu. Pachové stopy se dají přenést. Tak si vysvětluji to, že se tam dostaly,“ vypověděl u soudu Martin. Zastal se ho i jeho obhájce. „Za přepážkou byly nalezeny i pachové stopy dalších osob,“ řekl Martinův obhájce Petr Hampl.

verka1 ( 25. ledna 2016 20:50 )

další krimi příběh jak pracuje česká kriminálka? usvědčit i nevinného, ale hlavně, že bude případ uzavřený a kriminalisté dostanou odměny...

vrahrychtar ( 25. ledna 2016 19:55 )

tak pokud koukal na bednu tak je to jasna sebevrazda

kiwi65 ( 25. ledna 2016 19:52 )

 Rodiče vždycky brání svoje potomky.Jen mi nesedí že by mlaďoch seděl odpoledne doma a díval se s rodičema na zprávy.Na druhou stranu jestli je nevinný a bude nějaký čas ve vazbě tak už ho prostě naše soudcovská mafie odsoudí stůj co stůj jen aby nemuseli přiznat svoji chybu.Tak už to tady chodí....

krdasseneda ( 25. ledna 2016 19:46 )

Měli by povolat soudního znalce Matlacha

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání