Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Poláka v Novém Bydžově ubodal spolubydlící: Vystrčil ho na chodbu a nechal zemřít

Policie dopadla vraha mladíka, který byl nalezen v domě v Novém Bydžově.
Policie dopadla vraha mladíka, který byl nalezen v domě v Novém Bydžově.  (Autor: reproFoto TV Nova)
Autor: ljš - 
1. února 2016
16:18

Pohromadě jich bydlelo osm, jeden je mrtvý a dva půjdou sedět. Z vraždy mladého Poláka v Novém Bydžově policie obvinila jeho 30letého krajana. Další spolubydlící je pak stíhán za nadržování, protože pomáhal vrahovi zakrývat stopy.

Tělo šestadvacetiletého mladíka z Polska bylo na chodbě domu v Novém Bydžově nalezeno v neděli ráno. Policisté pak zadrželi sedm spolubydlících mladíka, z nichž dva byli silně pod vlivem alkoholu, a zahájili jejich výslechy.

Rychle pak vyšlo najevo, kdo za brutálním činem stojí. „Vyšetřovatel obvinil muže ve věku 30 let ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy, za který mu hrozí až 18leté vězení, a jeho 41letého krajana ze spáchání přečinu nadržování s trestní sazbou až 4 roky trestu odnětí svobody,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Ježková.

Kriminalistům se už také podařilo zjistit, jak k vraždě došlo. „Mezi obětí a obviněným se v nočních hodinách uvnitř bytu strhla hádka, která vyústila ve fyzické napadení nožem a vážným bodnořezným poraněním mladšího muže. Z bytu obviněný muž těžce zraněného krajana pak vystrkal za dveře a na chodbě domu ho bez pomoci nechal umřít. Do ruky mu ve snaze zakrýt své jednání vložil nůž se 14centimetrovou čepelí,“ popsala mluvčí.

Druhý obviněný Polák pak vrahovi pomáhal uklidit a v bytě setřít veškeré stopy. „Kriminalisté také zjistili, že se snažil ovlivňovat ostatní zadržené, aby nevypovídali v neprospěch útočníka. Vyšetřovatel v současné době připravuje podnět na vazbu pro oba obviněné,“ dodala Ježková.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání