Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Policie zastavovala kvůli bombě vlaky po celém Česku: V Olomouci našli podezřelý batoh

Autor: ljš, ČTK - 
1. února 2016
14:29

Anonym nahlásil bombu ve vlacích RegioJetu a Leo Expressu. Policie spoje zastavovala ve stanicích a prohledávala je. V jednom z vagonů pak pyrotechnici skutečně našli podezřelý předmět.

"Nasedli jsme na Hlavním nádraží v Praze do vlaku Leo Express, který měl odjet v 10.11 do Karviné. Přijeli ale policajti a všichni museli vystoupit. Pyrotechnici vlak prohledávají," napsal Blesk.cz čtenář Patrik.

Podobný osud čekal cestující ve všech vlacích této společnosti a také klienty RegioJetu. "Policie spoje zastavuje ve stanicích a prohledává je," uvedla Markéta Janovská z Policejního prezidia.

Po čtrnácté hodině přišla zpráva, že policejní pyrotechnici v jednom z vlaků skutečně našli podezřelý batoh, ke kterému se nikdo nehlásil. "Vlak je odstaven v okolí olomouckého nádraží a doprava na okolní trati bude po dobu pyrotechnické prohlídky zastavena," potvrdil mluvčí Policejního prezidia Jozef Bocán. Zhruba o hodinu později se naštěstí ukázalo, že batoh výbušniny neobsahoval.

Vážení klienti, vlaky RegioJetu na trase Praha-Ostrava byly mimořádně zastaveny z důvodu anynomního oznámení....

Zveřejnil(a) RegioJet dne 1. únor 2016
Anonym bombu nahlásil v 08:00, vybuchnout měla 180 minut po oznámení. Některé vlaky ze stanic proto ani nevyjely. Postižení dopravci jezdí převážně na trati z Prahy na Ostravsko, každý z nich také provozuje jeden pár vlaků z Prahy do Starého Města u Uherského Hradiště. Mluvčí Leo Expressu Petra Valentová uvedla jako očekávané zpoždění okolo 60 minut. RegioJet původně odhadoval 20 až 30 minut, nyní však předpokládá, že bude větší v závislosti na délce policejní prohlídky.

Vážení cestující,všechny vlaky LEO Express na trati byly aktuálně mimořádně zastaveny ve stanicích Praha hl.n., Kostě...

Zveřejnil(a) LEO Express dne 1. únor 2016

moiaza ( 1. února 2016 13:40 )

 Čeho všeho se v tom Havlokapitalismu ještě nedožiji. Raději nemyslet dopředu.

kukuku ( 1. února 2016 12:45 )

Takový trest pachatele (České dráhy) nepoloží.

asijo ( 1. února 2016 12:18 )

Doufám,že pokud pachatele chytí,tak dostane kromě vysokého trestu k náhradě veškeré náklady a ztráty a v žádném případě se nesmí přihlížet,zda je nebo není mladistvý.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání