Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Policie má posledního podezřelého z popravy Draka a jeho manželky: Bývalý policista byl zadržen!

Autor: Ivana Žáková, ČTK, lm - 
16. března 2013
12:15

Policie zadržela posledního ze tří kompliců, které viní z únosu a vraždy manželů Zbigniewa (†66) a Jarmily (†58) z Bohumína. Bývalý pasový policista, který se netajil tím, že přechovává zbraně, Jiří Bohdálek (54) už je v rukou policie. Motivem zůstávají podle všeho peníze.

Podle zdroje Blesku byl iniciátorem zločinu kamarád Draka, jemuž dlužil peníze, a chtěl se proto zbavit i směnky Michal Z. Oslovil Lumíra M. (41), oba pojila nejen zkušenost s kriminálem, ale také žena, s níž mají oba děti. Třetím komplicem byl Jiří Bohdálek (54), kterého policie do včerejšího večera hledala jako nebezpečného a ozbrojeného zločince na útěku.

"Byl zadržen a policie je na samotném počátků úkonů týkajících se této osoby," sdělila včera večer Blesku mluvčí severomoravské policie Soňa Štětínská. Bližší informace k celému případu policie i nadále odmítá sdělit. K pátrání po Bohdálkovi kromě popisu už dříve uvedla jen to, že je nebezpečný a možná i ozbrojený střelnou zbraní.

Video  Video z místa činu  - Blesk: Ivana Žáková
Video se připravuje ...

Manželé byli pohřešováni od 1. března

Policie po sedmašedesátiletém muži a jeho devětapadesátileté manželce pátrala od 1. března, poté co zmizení páru ohlásila jejich dcera. Na pátrání spolupracovali čeští policisté s policií v Polsku. Ve čtvrtek policie pátrání odvolala a nepřímo potvrdila smrt manželů. "Policisté i nadále pokračují v prověřování okolností týkajících se pohřešovaných manželů z Bohumína. V této chvíli je možné sdělit pouze informaci, že Policie ČR nyní nemá zákonný (právní) důvod k zařazení, případně ponechání, těchto osob v databázi pohřešovaných a hledaných osob," uvedla ve čtvrtek Štětínská.

Těla manželů policie podle médií našla v garáži ve Slezské Ostravě už ve středu. Motivem zločinu mohly být peníze. Z domu manželů navíc prý zmizela finanční hotovost i počítač se záznamem kamerového systému. Muž, známý pod přezdívkou Drak, prý našetřil miliony během let, kdy pracoval na zaoceánských lodích. Vyšší částky také často půjčoval známým.

znalec ( 17. března 2013 08:08 )

já taky slzet nebudu a doufám, že se mafiání vyvraždí navzájem, když už právo v našem státě vypadá tak jak vypadá....

dobrotka ( 17. března 2013 01:35 )

Neprijde mi, ze tento pan byl lichvar v klasickem slova smyslu. Neni mi sice sympatickej, ale nemyslim si, ze by nejak delal veci mimo zakon.

dobrotka ( 17. března 2013 01:33 )

A jsi presvedcen o tom, ze CR je pravni stat?

dobrotka ( 17. března 2013 01:33 )

mafiani si popravami vyrizuji ucty mezi sebou

doktorsafranek ( 16. března 2013 18:39 )

Poslyšte, to snad nejde aby lidé v právním státě brali spravedlnos do svých rukou

Zobrazit celou diskusi