Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vražda bývalého lichváře Draka a jeho manželky: Poprava trvala 90 minut!

Autor: iža - 
14. dubna 2013
22:44

Vrazi podnikatele Zbigniewa Muszańského, zvaného Drak, a jeho manželky měli svůj čin dokonale naplánovaný. Kriminalisté včera odhalili podrobnosti z otřesného případu.

„Zločinci měli vše precizně připravené a navedli nás na falešné stopy. Vše mělo vypadat, že manželé byli uneseni do Polska, anebo tam utekli a chtěli se ztratit,“ sdělil kriminalista Antonín Řezníček.

Své úkoly měli vrahové přesně rozděleny. Majitel firmy na výkopové práce Michal Z. zajistil garáž, jeho zaměstnanec Lumír M. vykopal hrob a třetí zločinec Jiří B. podle všeho manžele popravil. Pohřbili je pod nánosem hlíny, hrob už nestihli zabetonovat. Použili i chemikálii hydroxid sodný, kterým chtěli ztížit identifikaci obětí.

Nejnebezpečnější zločinec Jiří B. byl na útěku. Policie hlídala rodiny ostatních pachatelů i lidi, kteří přicházeli s oběťmi do bližšího kontaktu. Jiří B. měl mít odstřelovací pušky a střelivo, které prostřelí i neprůstřelné vesty. Zásahovka ho zatkla po šesti týdnech v jednom bytě v Popradu na Slovensku.

Čtvrtek 28. února, 18:30, Bohumín:

Michal Z. pozval k sobě do domku ve Starém Bohumíně Zbigniewa Muszańskeho. Potřeboval peníze na stavební zakázku. Drak už ale peníze půjčovat nechtěl, lidé mu často nevraceli. Plán vrahů byl tedy jiný.

18:35, Bohumín:

V domě už čekali další zločinci. Dali Drakovi na ruce želízka a naložili do jeho auta.

19:00, Ostrava:

Na ulici Na Burni se vrazi zamkli s obětí v garáži, kde měli vykopaný hrob. Po pár minutách Draka zastřelili.

19:30, Bohumín:

Drakovu ženu Jarmila přepadli v jejím domě v Pudlově. Není jisté, kolik toho vrahové ukradli, hovoří se o pěti milionech. Sebrali počítač a kamerový systém. Paní Jarmilu naložili u domu do kufru Drakova auta.

20:00, Ostrava:

Ve stejné garáži ženu také zastřelili. Těla manželů hodili do vykopané jámy.

20:30, Bohumín:

Černý Renault Laguna combi pak zaparkovali u domku Muszańskich. Udělali ale chybu, nechali ho stát opačným směrem, než Drak parkoval.

13. března, Ostrava: Policie našla těla v garáži

14. března, Bohumín: Michal Z. a Lumír M. byli zatčeni

16. března, Poprad: Zásahovka zatkla i Jiřího B. na útěku

Dcera obětí: Vrah mě utěšoval, že se najdou

Pro tři brutální vrahy žádá dcera manželů Muszańskich doživotí. „Udělali ze mě ze dne na den sirotka. A mé děti přišly o nejlepší babičku a dědečka na světě,“ řekla včera Blesku dcera.

Nenajde prý klid, dokud si nebude jistá, že brutální vrahové už neopustí vězeňské mříže. Podle ní jsou to nenapravitelní zločinci a bývalého policistu Jiřího B. nazvala novodobým vykonavatelem poprav. Mrazení v zádech ji nahání i jednání Michala Z., kterého dobře znala a byl otcovým dobrým kamarádem. „Byli jsme zmizením rodičů vyděšení a on nás den po vraždě s úsměvem na tváři uklidňoval, že určitě někde jsou. A přitom nechal pro ně už dávno vykopat hrob!“ pověděla rozhořčeně nešťastná dcera.

ko.ko.tek.. ( 15. dubna 2013 09:54 )

to je normální, že se za vykopání hrobu platí ne?

ejvm1712 ( 15. dubna 2013 09:38 )

Měli si užívat peněz a vys*at se na půjčování.

luckypunch ( 15. dubna 2013 07:31 )

V Bohumíně z tohodle musí být hodně smutno. Hlavně všichni věřitelé co měli půjčeno na 100% úrok musí doma brečet do polštáře....

londynskypes ( 15. dubna 2013 06:34 )

DRAK VYDELAL NA PANCOVANYM CHLASTU

Zobrazit celou diskusi