Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Lichvář Drak zmizel i s manželkou: Únos?! Vražda?!

Autor: Ivana Žáková, mokk - 
7. března 2013
09:03

Obrovská muka prožívá rodina Zbigniewa (66) a Jarmily (58) Muszańských z Bohumína. Postarší manželé zmizeli beze stopy a vše nasvědčuje tomu, že se stali terčem únosu a likvidační vraždy. Důvodem jsou zřejmě peníze, kterými se muž přezdívaný Drak vůbec netajil.

Nově postavenou vilku v Pudlově a okolí, kde manželé žili, několik dní prohledávali detektivové a policejní experti. Symboly draka jsou tam všude. „Muszański byl známý tím, že půjčoval na směnky i miliony a obchodoval na polské burze se zlotými. Velké obnosy peněz nosil u sebe běžně i po kapsách,“ vyprávěl Blesku jeden z jeho dlužníků.

Půjčoval miliony

Blesk exkluzivně hovořil s jeho dcerou, která z obav o život své rodiny skrývá identitu. „Nebyl to lichvář, jak se o něm povídá. Peníze půjčoval známým, kteří ho pořád otravovali, protože věděli, že je má,“přiznala Blesku dcera. Podle ní měl otec koníčka jezdit kousek za hranice na polskou burzu, kde měnil peníze. A právě v den, kdy tam byl, záhadně zmizel. 

„Bral to spíše jako zábavu, aby se v důchodě nenudil. Ani peníze už téměř nepůjčoval, protože lidé mu je nevraceli a musel to pak řešit soudně. Vlastně byl už smířený s tím, že je ani zpátky nedostane,“ popsal Draka jeho zeť.

Žil pro vnoučata

I když byl už v důchodu, svým zevnějškem a chováním vypadal nejméně o deset let mladší. Místní ho berou jako veselého chlapa s velkým přehledem, který žije hlavně pro svá vnoučata (1 a 8). Stejně jako jeho obětavá žena.

Peníze si vydělal jako muzikant na lodích, kde během 25 let procestoval svět, na stáří si pak splnil sen a nedávno postavil dům.

„Tátovi zřejmě lichotilo, že si všichni mysleli, že se topí v milionech. Přitom ve skutečnosti to byl obrovský šetřílek. Ani proto nepil. Prostě on byl takový a zřejmě na to doplatil. Proč ale museli ublížit mamince? Ona přece za nic nemohla. Prosím, vraťte mi mé rodiče!“ pronesla s pláčem zoufalá dcera.

Stopy končí v kalové laguně

„Byl to předem dobře připravený zločin profesionálů. Z domu zmizely z trezoru peníze, včetně zlotých, směnky, klíče, počítač a veškerý kamerový systém. Zločinci po sobě perfektně zahladili stopy. Jen auto přistavili opačně, než stávalo,“ popsal Blesku zdroj blízký policie. Poslední stopy nezvěstných manželů měly podle mobilního signálu vést na Karvinsko do míst, kde jsou kalové laguny po těžbě uhlí.

zelena.karkulka ( 7. března 2013 21:40 )

dobrotka ( 7. března 2013 15:10 )

Jasi psonci? Bohumin je v CR, tak poradne cti

mortis69 ( 7. března 2013 15:07 )

Lichva se nevyplácí Koukám,že na draka vlítnul nějakej Bajaja

mortis69 ( 7. března 2013 15:05 )

Jsou z Bohumína,hlavo,to není v Polsku-blbe.

janina7777 ( 7. března 2013 14:04 )

z toho si nic nedělej, taky jsem napůjčovala spousta peněz cirka milion a taky je nikdy neuvidím, člověk tak s tím musí dopředu počítat když vytahuje šrajtofli

Zobrazit celou diskusi