Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Počasí jako na houpačce: Užijte si teplé dny, příští týden bude mrznout a sněžit!

V příštích dnech se výrazně ochladí, déšť bude střídat sníh
V příštích dnech se výrazně ochladí, déšť bude střídat sníh  (Autor: profimedia.cz)
Autor: psch - 
7. března 2013
16:17

Začíná svítat trochu dřív, venku cvrlikají ptáčci, a když jdete po ulici, cítíte jaro, sluníčko, které občas vykouknu, vás nabíjí. Taky znáte tenhle pocit? Tak se ho nabažte, co můžete, neboť příští týden se zase rapidně ochladí a bude i sněžit! Teploty klesnou až k minus třinácti.

Hezkých dnů se nabažte, od pondělí přichází opět zima, kterou si můžeme pamatovat z období před dvěma týdny. Zatímco teď budou teploty přesahovat 10 stupňů, od pondělí klesnou pod bod mrazu.

Dny sice nebudou stoprocentně slunečné, ale teploty se určitě dostanou nad desítku. Od čtvrtka do neděle bude zataženo, na východě s přeháňkami. „Zítra ještě bude převládat teplé proudění, teploty vystoupají k dvanácti stupňům, stejně jako dnes bude převládat oblačnost, na severu republiky bude pršet. Ráno by řidiče mohla potrápit mlha,“ řekla Blesku meteoroložka Dagmar Honsová.

Teplota začne klesat už v neděli, ráno by se měly dostat na čtyři stupně až nulu. Na severu by se mohl začít objevovat sníh, řidiči by měli dát pozor na náledí.

V pondělí se výrazně ochladí

„Během pondělí by nás měl zasáhnout studený arktický vítr plnými doušky,“ dodala Honsová. Od pondělí do čtvrtka by teploty měly kolísat mezi minus pěti a minus jedním stupněm Celsia. Obzvlášť rána by měla být chladná, teploty ojediněle klesnou až k -15 °C.

Od čtvrtka by mělo srážek opět ubývat a počasí se bude lepšit. Příjemné období, které nás potěšilo tento týden, se podle Honsové vrátí zase až okolo 18. března.

hasmen ( 15. března 2013 17:10 )

meteoroložka Dagmar Honsová

husqarnowicz ( 7. března 2013 18:15 )

No mě tedy ta hnusná zima vůbec neutíká, připadá mi nekonečná. Ostatně jako každá

marie60 ( 7. března 2013 16:37 )

Tenkrát psali, že minule ta chumelenice byla poslední v letošní zimě a ted´ zas straší se sněhem. Stejně to utíká, za chvíli už budou Velikonoce.

Zobrazit celou diskusi