Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Policisté stále zjišťují příčinu nehody: Kolaps, nebo zběsilá jízda?

Autor: mal, rvs, jh, aja - 
7. března 2013
10:16

Jak se tragédie na Mánesově mostě stala, vyšetřují policisté. Mezi vyšetřovací verze patří příliš vysoká rychlost, i to, že měl senior (67) za volantem zdravotní problémy. Pokud mu prokáží, že za nehodu mohl, hrozí muži až osm let vězení.

Riskantní jízda, technická závada, zdravotní problémy řidiče. I to patří mezi vyšetřovací verze, se kterými nyní pracuje policie. Že by byl muž pod vlivem alkoholu, se už podařilo vyvrátit. „Po zdokumentování nehody jsme jeli do nemocnice kvůli zjištění zdravotního stavu řidiče. Nešlo v žádném případě o výslech, ten bude možný, až to jeho psychický stav dovolí,“ řekl pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan. Řidič vozu byl již dnes propuštěn z nemocnice.

Muž jel ve směru od Malé Strany. Přibližně v polovině mostu ale nezvládl řízení a jeho auto se začalo chovat zcela nekontrolovatelně. „Řidič jel prý nejdříve po chodníku ve svém směru jízdy, pak řízení strhnul a narazil do zábradlí vlevo. Proč, to zatím nikdo neví,“ prozradil Blesku zdroj z okolí vyšetřování.
Policisté celou noc i během dne pátrali po muži, který beze stopy zmizel ve Vltavě. Nasazeni jsou i potápěči. „Na pátrání se podílí několik desítek policistů kteří propátrávají Vltavu i okolní břehy,“ dodal Hulan.

rezacek ( 7. března 2013 10:47 )

Ať toho chlapa už nehledají. Do 14 dnů vyplave sám. Pak mu budou moci říkat Plaváček.

Zobrazit celou diskusi