Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Svědek bouračky: Viděl, jak někdo spadl z mostu do řeky! Chodec je však stále nezvěstný

Autor: simao, rvs - 
6. března 2013
14:44

Zprvu si nebyl jistý, co přesně po té děsivé ráně viděl. Do řeky spadl jakýsi předmět. Pak si ale všiml, že na mostě zůstaly boty. A když lidé křičeli, že v řece jsou lidé, bylo mu to jasné. Stal se svědkem toho, jak auto smetlo v Praze na Mánesově mostě dva chodce. Jeden je mrtvý, po druhém se stále pátrá. A řidič? Ten je v nemocnici a v době nehody prý nebyl opilý, ani pod vlivem drog. 

Jeden ze svědků nehody, Tomáš Drda, uslyšel hroznou ránu a proto se rychle otočil směrem, odkud zvuk přišel. Současně uslyšel, jak na hladinu dopadl nějaký předmět.

Uprostřed mostu pak uviděl rozbité auto a lidi, kteří se sbíhali k zábradlí a ukazovali dolů k hladině. Mnozí křičeli, že tam spadli lidé. Kolik jich ale bylo, v prvním okamžiku nikdo nevěděl.

Později se ukázalo, že osobní auto smetlo dva chodce - ženu (†43) a zhruba šedesátiletého muže.

Ženu vytáhli záchranáři z řeky nedaleko Nemocnice Na Františku. A oživovací akce byla zprvu úspěšná, podařilo se obnovit její životní funkce. Svým zraněním však nakonec po převozu do nemocnice podlehla.

Řidič prý opilý nebyl

Policisté se nyní snaží přijít na příčiny nehody. Dechovou zkoušku provést na místě nemohli, řidiče odvezla záchranka.

"Řidič, kterého záchranáři na místě ošetřovali, nebyl v ohrožení života. Utrpěl úraz hlavy a měl zhmoždění hrudníku, ale normálně komunikoval. Vůbec zdravotníci nezaznamenali známky opilosti nebo chování ovlivněné požitím drog," prozradila Právu mluvčí pražské záchranky Jiřina Ernestová.

Proč tedy auto, které jelo směrem od Malé Strany k Rudolfinu, skončilo na opačné straně vozovky a navíc najelo do lidí? "Tuto událost označujeme jako takzvanou velkou dopravní nehodu. Přizvali jsme i znalce, a proto příčiny nehody mohou být jasné až za několik týdnů," dodal policejní mluvčí Tomáš Hulan. Aby policisté definitivně vyloučili přítomnost omamných látek, čekají na výsledky rozboru krve.

Pokud se ale přihlédne k vyjádření záchranky, zůstávají vyšetřovací verze všeho všudy tři - zanedbání řidičských povinností, technická závada a zdravotní stav řidiče. Prvotní informace přitom naznačovaly, že mohlo jít o kolaps staršího řidiče (67) přímo za volantem. Pomoci rozklíčovat tenhle případ přitom můžete i vy!

Viděli jste nehodu na vlastní oči? Víte, jak k ní došlo? Ozvěte se naší redakci na telefonní číslo 724014586 nebo mailem na adresu tip@blesk.cz

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi