Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Severní Korea hrozí USA: Zaútočíme jadernými zbraněmi!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK - 
7. března 2013
11:03

Severní Korea pohrozila jaderným útokem proti USA. Pchjongjang reaguje na návrh dosud zřejmě nejpřísnějších sankcí, které proti němu v Radě bezpečnosti OSN chtějí uplatnit USA společně s Čínou.

Návrh rezoluce, o kterém má Rada hlasovat dnes, předpokládá omezení finančních transakcí i činnosti diplomatů KLDR. Washington zároveň provádí společné vojenské cvičení s armádou Jižní Koreje, což KLDR vnímá jako ohrožení vlastní bezpečnosti.

"Protože se Spojené státy chystají rozdmýchat jadernou válku, budeme uplatňovat své právo na preventivní jaderný útok proti sídlu agresora, abychom bránili svůj svrchovaný zájem," uvedl mluvčí ministerstva zahraničí v prohlášení zveřejněném KCNA.

KLDR již tento týden vyhlásila zákaz vstupu lodí a letadel do oblastí u svého východního a západního pobřeží. Podle expertů zřejmě chystá velké vojenské manévry, vyloučit však nelze ani raketový test. Komunistická země také pohrozila, že k 11. březnu vypoví příměří, jež ukončilo korejskou válku z let 1950-53.

namoroman ( 7. března 2013 20:48 )

Oprava - místo hůř-lépe

namoroman ( 7. března 2013 20:36 )

Pěkný den také. On ten komunista je klidný. Ono ho to z míry nevyvede.Jen se mu zkomplikuje to s tím atomem a život v zahraničí.A ty poměry? Škoda slov.To nepíšu o sobě,ale o tom,že lidé se chovají k jiným tvorům hůř než sami k sobě navzá- jem...to je to co mě štve!Bída některých k tomu nepřidává.

namoroman ( 7. března 2013 19:43 )

Tím bych si nebyl tak moc jistý. O nás psali na Západě podobné věci v zájmu toho pomluvit. Jak chceme válku,zničit západ.Poslouchat tehdy Svobodnou evropu byla docela zábava.Nechci se Korey zastávat,ale bral bych to s rezervou.To čím nás "krmí" je v zájmu něčeho. A krmení lží je nejlepší ve stylu,že 1000x opakovaná lež se stává pravdou.Jen si nedovedu představit,jak Korea napadne USA. To je to z čeho vycházím a ta představa je směšná

anka ( 7. března 2013 19:26 )

no tak to jsem moc rada, ze se vam uz dari lepe.... Kazdy nadava na pomery v Cechach...a ono lidem casto nedojde, ze musi zacit sam u sebe.. Jinak vam preji hezky den a nam vsem aby se ten komunista v Korei zklidnil...

abzk ( 7. března 2013 19:16 )

a jak si asi myslíš, že to dopadne, když jadernou zbraň použijou preventivně oni? Nejdřív mysli, potom piš. Pokusit se je zlikvidovat, než to udělaj oni, to má šanci na úspěch. Jestli oni začnou, tak poslední co Země zažije, bude frekvence raket s jadernou hlavicí všude ve vzduchu, stejně hustá jako leteckej provoz.

Zobrazit celou diskusi